Gambes de Tarragona i lluç francès, a les peixateries gironines per la veda

La veda d'arrossegament que han començat les confraries de la Costa Brava ha fet que els proveïdors de les peixateries gironines hagin anat a buscar les captures a Tarragona, el golf de Lleó o la zona nord de la península. Als aparadors proliferen els cartells que anuncien la nova procedència de les espècies. Gambes de Tarragona, lluços de França o cues de rap de Galícia, eren alguns dels exemples de la situació que es podien trobar ahir al mercat del Lleó de Girona. Els preus, en general, no han variat, segons afirmen les peixateries consultades.

Des de dilluns, les barques d'arrossegament del Port de la Selva, Llançà, Roses, Palamós i Blanes estan amarrades a port. Aquest és el primer cop que les confraries de la Costa Brava fan veda biològica per permetre que les espècies es regenerin. L'aturada durarà fins al 2 de març i, durant aquest temps, el personal de les embarcacions cobrarà de l'atur, mentre que els armadors rebran un ajut econòmic.

Entre les espècies que s'han deixat de pescar hi ha la gamba, el lluç, el rap, el roger, la molla i el sard. Permetre que les gambes de la Costa Brava creixin ha estat un dels eixos que ha guiat la veda.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.