Ryanair oferirà a partir del maig cinc noves rutes a Itàlia, Irlanda i Polònia

La companyia no confirma que acabi operant des de Barcelona però assegura que no afectaria Reus

A partir del dia 3 de maig, el primer dels avions que s'enlairarà buscant una nova destinació serà el de Milà –amb quatre vols setmanals–. El 4 de maig començaran a volar els que tindran Venècia –tres vols a la setmana–, Cracòvia –dos vols– i Knock –tres vols– com a destinació; mentre que la ruta cap a Cork no s'oferirà fins al 2 de juny –tres vols– i només en temporada alta.

El director de màrqueting a Espanya, Luis Fernández Mellado va apuntar, doncs, que durant els mesos d'estiu Ryanair operaria en un total de 28 destinacions: 7 rutes al Regne Unit, 3 a Irlanda, 4 a Itàlia, 1 a Holanda, 3 a Alemanya, 1 a França, 2 a Polònia, 1 a Bèlgica i 2 al Marroc, a més de les quatre domèstiques a Sevilla, Santiago de Compostel·la, Santander i Palma de Mallorca –on es redueix el nombre de vols–. La companyia vol igualar el nombre de passatgers de la temporada d'estiu passat (1.300.000) amb aquestes destinacions, sis més que l'estiu passat, i un centenar de vols a la setmana, tot i que sacrifica la ruta cap a Bournemouth, al Regne Unit. Fernández Mellado va voler destacar que Ryanair representa un 70% de l'activitat de l'aeroport de Reus i que aquest va ser un dels que més va créixer l'any passat a l'Estat espanyol, en total un 33,4%.

Per començar a promocionar totes aquestes noves destinacions, Ryanair llança una oferta del 30% de descompte en viatges que es facin entre el 16 de febrer i el 31 de març.

Pel director corporatiu de l'empresa pública Aeroports de Catalunya, Jordi Candela, l'aeroport de Reus «és una destinació amb potencial turístic». Pel gerent del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Octavi Bono, amb l'aposta per Itàlia «s'obre una nova oportunitat», perquè els turistes italians només suposen un 1% del total de visitant.

Contactes amb la Generalitat i Aena

El Punt

Ni Ryanair ni el govern de la Generalitat de Catalunya confirmen encara que la companyia aèria de baix cost s'instal·li a l'aeroport de Barcelona. Però dins el dubte i la preocupació que genera a les administracions i els agents econòmics territorials que Ryanair vertaderament operi des del principal aeroport del país, el director de màrqueting a Espanya, Luis Fernández Mellado, va voler tranquil·litzar els ànims assegurant que en tot cas això no afectaria el pla estratègic que Ryanair té per l'aeroport de Reus. En aquest sentit Fernández Mellado sí que va confirmar que l'empresa manté els contactes i està en converses tant amb la Generalitat com amb Aena, però «avui dia no està definit» i «seria quelcom completament independent amb l'operativitat des de Reus, que es continua incrementant, i per tant, no afectaria en res».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.