Vaga a Correus el 30 de març per exigir més inversió i més personal

CCOO diu que a Girona el pressupost ha baixat un 62% i que la plantilla és insuficient

CCOO considera que no hi ha més sortida que la vaga si l'Estat no fa cap gest. El 2009, s'havia previst un pressupost de 4,1 milions a Correus de les comarques gironines i només se'n van adjudicar 2,1. Pel 2010, la xifra és d'1,6 milions, la qual suposa un descens d'un 62%. Segons Jordi Lloveras, responsable sindical de CCOO de Correus a Girona, aquesta retallada té conseqüències als edificis i locals, molts dels quals tenen greus deficiències: a l'oficina principal de Girona, a Jaume I, hi ha goteres i la calefacció no va bé; a la unitat de distribució de Figueres hi falta espai; també tenen mancances les oficines de la Bisbal, Santa Coloma i la sucursal de la ronda Ferran Puig de Girona.

Un exemple que es va posar ahir és el centre de trameses de Mas Xirgu, a Girona, on fa dies que treballen a 14 graus perquè no hi ha diners per arreglar la caldera. A part, segons CCOO, cal renovar el 20% dels 232 vehicles que Correus té a la demarcació.

Les queixes del sindicat també recauen en els recursos humans. Afirmen que per cobrir les necessitats de Girona caldrien uns 900 treballadors i ara la plantilla fixa és de 736. «A diferència d'altres demarcacions, a Girona no hi ha hagut des del 2006 cap convocatòria per accedir a un contracte fix», va dir Lloveras, el qual hi afegeix que la temporalitat laboral supera el 20% i que molts contractes són d'un mes. Això causa una acumulació de correspondència, sobretot a Palamós, Castelló, Lloret, Arbúcies i en algunes zones de Girona.

Efectes en pobles petits

CCOO alerta que la situació s'agreujarà més el 2011, quan entrarà en vigor la directiva europea de liberalització dels serveis postals. Segons CCOO, l'Estat no vol finançar el servei postal universal sinó que aposta per la via d'obertura de mercat. Això pot provocar que en municipis de menys de 5.000 habitants, on el servei no és rendible econòmicament, se'n quedin sense. A part de la manifestació prevista pel dia 30 de març, CCOO contactarà amb tots els municipis que poden resultar afectats per aquesta mesura per exposar-los la situació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.