El Corte Inglés rep més de 2.000 sol·licituds de feina en un dia per al centre de Tarragona

Des d'ahir i fins que obri, recull currículums en unes oficines a Lletres per cobrir els 550 llocs de treball que generarà

La instal·lació d'una oficina de recepció de currículums en ple centre de la ciutat –a la tercera planta de l'edifici de Lletres, a la Imperial Tàrraco, en una superfície de 962 metres quadrats– va servir per exemplificar que El Corte Inglés ha començat a fer el seu desembarcament a Tarragona.

550 llocs de treball directes i en total, entre 800 i 900.

L'empresa necessita cobrir els 550 llocs de treball que es crearan quan es posi en marxa l'edifici, previst, en principi, per la tardor d'enguany. Per això, centenars de persones vingudes no només de la capital –amb prop de 10.000 desocupats–, sinó d'arreu del territori, de perfils diversos i edats entre els vint i prop de seixanta anys s'hi van apropar durant tot el dia –l'horari és de 9 a 2 i de 5 a 8– amb l'esperança de trobar feina. En només dues hores ja s'havien rebut més de 400 sol·licituds i al final del primer dia, més de 2.000; una xifra que deixa entreveure la gran demanda que hi haurà. Al marge de les peticions que es formalitzaran a Tarragona, l'empresa ja n'acumula més de 5.000 a través del web i dels centres que té per tot Catalunya, mentre que el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) també n'ha enviat més d'un miler. Tot i que no parlen de previsions, podrien tenir damunt de la taula més de 10.000 demandes de feina. Des de gent que amb prou feines superava els vint anys fins a persones amb experiència contrastada en molts sectors, però que acudien a la crida perquè l'atur se'ls acabarà aviat. Per tal d'atendre'ls, l'empresa ha desplaçat prop d'una vintena de persones del departament de recursos humans i, de pas, ha decorat el recinte amb els colors blanc i verd. A més dels 550 llocs que es generaran de manera directa, en xifres globals, el centre de Tarragona donarà feina a més de 800 persones.

Els processos.

Un cop recollits els CV, l'empresa iniciarà el seu procés de selecció de personal. En principi, no es busca gent amb perfils concrets i determinats, ja que en funció de com es desenvolupin les entrevistes –al principi, col·lectives, i si se supera la fase, personals– la mateixa empresa determinarà quins buits ha d'omplir. Després arribaran els cursos de formació, per als quals s'habilitaran un total de 13 aules, repartides entre l'edifici de Lletres i instal·lacions del SOC. En l'espai cedit per l'Ajuntament a El Corte Inglés també s'hi realitzaran les primeres pràctiques en ambients i escenaris que simularan situacions reals. Més endavant també se'n faran als mateixos centres de Barcelona. L'últim pas serà la contractació del personal. Segons fonts d'El Corte Inglés, abans de l'estiu la plantilla quedarà dibuixada. Aquests processos es poden barrejar perquè hi haurà perfils que requeriran menys formació que uns altres i «mentre n'hi ha que ja estaran formant-se, al costat s'estarà fent encara el procés de selecció», van explicar fonts de l'empresa.

La inauguració, a la tardor.

Tot i que les obres avancen a un ritme frenètic, l'empresa continua sense posar data a la inauguració de l'establiment a la rambla Companys. «Després de l'estiu», van assegurar des del departament de comunicació. El que és segur és que El Corte Inglés estarà obert per la campanya de Nadal, i d'aquesta manera, rellevarà el centre de Can Dragó, a Barcelona, com el més nou de tota l'empresa.

«He donat currículums a molts llocs»

Mabel Martínez, de 34 anys i també de Tarragona, fa només quatre dies que va perdre una feina de mitja jornada i per això també es va arribar fins a la Imperial per provar sort:«Ja fa temps que vaig donant currículums en molts altres llocs, fins i tot en algun altre centre d'El Corte Inglés, i ara trobo que és una gran oportunitat.» Tot i que explica que tant li fa la secció, no amaga que té preferències: «Cambrera o ajudanta de cuina.»

«Les ETT estan fartes de veure'm»

Ramona Aguilar, de 37 anys, veïna del barri de Campclar, va perdre la feina fa un any i durant tot aquest temps no ha deixat de buscar treball: «Les empreses de treball temporal estan fartes de veure'm, però si et quedes a casa, malament rai», va explicar esperançada després d'entregar el currículum. En cas que fos contractada, preferiria fer-ho «per reposar existències» perquè li agrada «estar en moviment».

«Treballaria de qualsevol cosa»

Julio Sánchez és de Pamplona, però resideix a Tarragona des de fa temps. Té 48 anys, està a l'atur des de l'abril de l'any passat i ahir va anar a entregar el currículum conscient de les dificultats, però esperançat. «És una gran oportunitat, i treballaria de qualsevol cosa, encara que m'agradaria a la cafeteria o en tasques de manteniment», va explicar Julio, veí del carrer República Argentina, just al costat d'El Corte Inglés.

«Sóc mecànic i parlo quatre llengües»

Ousmane Diack Lecor, de 40 anys, és del Senegal i resident a Salou, on tampoc no ha aconseguit trobar feina en els sis mesos que ja fa que està a l'atur. Tot i parlar quatre llengües –anglès, francès, rus i espanyol, a part de les del seu país– i la possibilitat de treballar a França, la seva parella prefereix quedar-se aquí: «Vull treballar del que sigui i per això també he enviat currículums a altres llocs. També sóc mecànic.»

«Som sis de família i ningú té feina»

Carles Estragué, de 50 anys, viu a Creixell i tant ell com el seu fill Carles –informàtic– van entregar ahir el currículum amb l'esperança de ser un de les 550 nous empleats. Al pare se li ha acabat l'atur i només rep el subsidi, mentre que el fill tampoc no té feina des de l'estiu del 2008. «Som sis de família i ningú no té feina. És una molt bona notícia, l'arribada d'El Corte Inglés. M'és igual la feina, la qüestió és treballar.»

«Me n'he assabentat al carrer»

Maria Bosch, de 37 anys, viu a Riudoms i ahir era Tarragona per entregar currículums perquè fa dos anys que no té feina, però no sabia que El Corte Inglés començaria a recollir sol·licituds: «Venia de donar un currículum i me n'he assabentat al carrer, a través de la premsa», va indicar, conscient que les necessitats l'obligarien a acceptar qualsevol ocupació: «Si trobo la que m'agrada, bé, però si no, no m'importa.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.