El Tecnocampus de Mataró ja té el compromís de 22 empreses

S'instal·laran en una de les torres del parc

Quan encara falta més de mig any perquè s'inauguri, l'entitat pública encarregada de la comercialització dels espais del nou edifici del parc Tecnocampus Mataró-Maresme ja ha firmat 22 declaracions d'intencions amb empreses que han manifestat la voluntat d'anar-hi i instal·lar-s'hi un cop acabin les obres. Totes s'emplaçaran en una de les torres del parc, que ja ha arribat al 60% de l'ocupació i on compartiran espai amb la nova incubadora i les dependències de la fundació Tecnocampus, encarregada de la gestió del campus.

Si a l'octubre ja es va donar a conèixer les primeres deu empreses interessades, ahir va ser el torn de dotze més, també vinculades al sector de les noves tecnologies. Es tracta de Sabàtica, Incod, SLS International, Porec, Innoget, l'àrea d'innovació de la Fundació Maresme, Infomar, Tallers Gil-Bo, Amarranseco, Bitlonia.com, Ambarvs i Ipnology. Només dues són de Barcelona i la resta ja treballen a la ciutat o a la comarca, però també n'hi ha que han nascut a la incubadora de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM). A més, n'hi ha tres –Innoget, Sabàtica i Porec– que han estat guardonades amb premis a la millor iniciativa empresarial.

La majoria dels nous emprenedors valoren l'entorn «immillorable» del futur parc però també l'estret lligam que hi haurà amb els alumnes de les escoles universitàries, que a partir del setembre es traslladaran a l'edifici del coneixement, i l'oportunitat de negoci que se'ls obre. «Allò que era un projecte comença a ser una realitat», va dir ahir la presidenta de la Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme, Alícia Romero, que confia que l'aposta que han fet per instal·lar-s'hi servirà per crear noves aliances entre ells i engegar nous projectes. Les declaracions d'intencions es concretaran ara, un cop ja s'ha convocat el concurs públic per a l'adjudicació dels espais, que seran en règim de lloguer i a partir dels 20 m².

Les obres

Alícia Romero també va destacar que les obres de tot el complex marxen d'acord amb el calendari previst i que el Tecnocampus, que costarà més de 46 milions d'euros, estarà en ple funcionament el mes d'octubre, quan hagi començat el nou curs universitari, obrin les dues torres destinades a empreses i s'acabi de fer el palau de congressos, que estarà situat a sota mateix d'aquests edificis.

La televisió, també

Al costat de la torre pensada per a petites i mitjanes empreses, amb espais modulars i diversos espais compartits inclosos en el preu de lloguer, n'hi ha una altra de bessona que es destinarà a mitjanes i grans empreses, amb espais a partir de 250 m². La comercialització d'aquest edifici va més endarrerida i només n'hi ha un 25% compromès. És en aquesta torre on està previst que s'instal·li la nova televisió pública de la comarca, sorgida del procés de fusió entre Televisió de Mataró i Maresme Digital TV. Si bé les emissions ja són conjuntes i els serveis informatius s'han concentrat al centre cívic de Pla d'en Boet, els dos canals mantenen els seus estudis respectius. La intenció ara és que en un futur marxin també al parc Tecnocampus, en unes noves instal·lacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.