La producció d'aliments ecològics creix un 13,6% el 2009 a Catalunya

El 31% dels catalans consumeix productes d'agricultura biològica

Els principals impediments de cara a l'expansió del menjar biològic són el preu i la dificultat per trobar-lo en la majoria d'establiments. Malgrat això, Catalunya, segons l'estudi, lidera la producció en aquest tipus d'alimentació en l'àmbit estatal. La producció ecològica va augmentar el 2009 a Catalunya un 13,9%. Segons el conseller del DAR, Joaquim Llena, la dada és positiva tenint en compte el context econòmic ja que, «en un any de crisi, el sector de l'alimentació ecològica creix en el nombre d'empreses productores, en superfície d'hectàrees dedicades a cultius de pastures i possiblement també en volum de vendes». Aquest segment del mercat ha incrementat el seu volum en els darrers anys entre un 14 i un 20% anual.

Les dades del baròmetre revelen que els productes ecològics més consumits dels ciutadans de Catalunya són els lactis, la verdura, els llegums i la fruita. Per contra, el vi és el producte menys consumit (un 12,5% dels enquestats l'havia consumit en l'últim mes), però tot i així és el producte que ha tingut un creixement més elevat al nombre d'hectàrees cultivades respecte al 2009.

El resultats del baròmetre demostren també que les preferències dels consumidors han canviat. La meitat de les persones que consumeixen aliments ecològics prefereixen comprar un aliment no ecològic tot i que produït a Catalunya abans que comprar-lo ecològic però produït en un altre lloc.

Des del punt de vista de la producció, les dades mostren un augment del 13,6% del nombre de pagesos del sector i un increment del 13,9% de la superfície destinada a aquest cultiu respecte el 2008. L'olivera, la vinya i els cereals i llegums van ser els tipus de cultiu que van ocupar més superfície.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.