La Generalitat multa Finconsum, PC City, Renolux i Ikea per haver vulnerat els drets dels consumidors

Les sancions de l'Agència Catalana de Consum sumen 54.500 euros

L'entitat de crèdit Finconsum és l'empresa que ha estat més castigada, amb dos expedients sancionadors oberts de 9.000 euros cadascun. El primer és arran de la denúncia d'un consumidor al qual se li reclamava el pagament d'un deute, i el motiu de la sanció és per clàusules abusives en les operacions de crèdit, i en estimar que es va limitar el dret del consumidor a rebre informació del que se li pretenia cobrar. El segon expedient és per haver gestionat el cobrament d'uns rebuts d'un contracte que mai va ser signat pel consumidor.

A l'empresa PC City se li han imposat quatre sancions (12.000 euros en total) perquè vulnerava els drets a la informació en els cartells sobre els drets dels consumidors, incomplia la llei de garanties dels productes i es negava o resistia a facilitar documentació i informació a la Inspecció de Consum.

Renolux France, fabricant de cadires infantils per a cotxes, haurà de pagar 10.000 euros per dos incompliments «greus» de les mesures de seguretat dels sistemes de retenció. Segons l'agència, existeix el risc que el menor afluixi l'arnès de seguretat de la cadira, i a més, les instruccions de seguretat i muntatge «no són prou clares». La sanció inclou la destrucció de les 101 cadires que s'han immobilitzat a Catalunya, i el pagament de les despeses derivades de les unitats comprades i les anàlisis (6.528 euros).

Per la seva banda, la cadena sueca Ikea ha estat sancionada amb 8.000 euros per defectes en l'etiquetatge, com ara productes en què mancava la identificació de l'empresa i el lot, el domicili i el NIF del fabricant, i inscripcions que no estaven en cap llengua oficial del país.

Expedient a Colomer

La Comisión Nacional de la Competencia (CNC) ha obert un expedient sancionador contra el grup Colomer, per la seva possible participació en el càrtel de gel de bany i dutxa creat per Henkel, Sara Lee, Puig i Colgate Palmolive. Aquestes quatre companyies ja van ser multades amb un total de vuit milions d'euros per la CNC el 21 de gener passat, després que es considerés provat que els seus directius havien acordat un augment encobert de més del 15 per cent dels preus de les seves marques de gel de bany, que van emmascarar mitjançant la reducció dels envasos. En la investigació estava inclosa des del principi Colomer, que té la seva seu a Barcelona, però la CNC no li ha obert expedient fins que no ha tingut indicis suficients de la seva possible participació en el càrtel.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.