Sebastián assegura que el fet de cobrar a Google no repercutirà en els consumidors

El ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, va assegurar ahir que el cobrament a Google per l'ús de les xarxes de telecomunicacions «de cap manera es traslladaria als consumidors». El ministre feia referència així al rebuig expressat fa uns dies pel president de Telefónica, César Alierta, que els cercadors d'internet usin les xarxes de telecomunicacions «sense pagar». Sebastián va afegir que és una fórmula que «caldria estudiar dins d'un marc no només europeu, sinó, fins i tot, global». Per Sebastián, ho haurien de fer tots els països, i defensant sempre la neutralitat de xarxa, que és un principi que «tots els països europeus adoptem», però «per descomptat mai hauria de repercutir en el consumidor».

Pel que fa al Mobile World Congress, en cinc anys, el 80% dels mòbils seran intel·ligents, els anomenats smartphones, davant del 20% d'ara, va destacar el director de màrqueting del fabricant taiwanès de mòbils HTC, John Wang. Wang va dir que el mercat «és molt gran» i en cinc anys «gairebé tots els mòbils tindran accés a internet i a les xarxes socials». Sobre la relació d'HTC amb Google, el sistema operatiu Android, el qual està en molts telèfons de la marca taiwanesa; Wang va avançar que les dues empreses han treballat «de manera molt estreta» i ho continuaran fent per innovar més.

D'altra banda, Vodafone continua amb el desplegament de banda ampla mòbil d'alta velocitat a l'Estat espanyol i ha estès la cobertura amb tecnologia HSPA, que permet una velocitat màxima real de 10,8 MB, a les 31 ciutats més grans, fet que suposa arribar entorn del 38% de la població. Segons l'operadora, al tancament del primer trimestre d'aquest any tindrà cobertura amb tecnologia HSPA a Madrid, Barcelona, Bilbao i Sevilla, entre d'altres ciutats, i també a Lleida.

Congrés fins al 2012

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, va signar amb el conseller delegat de GSMA, l'entitat que organitza el Mobile World Congress (MWC), la continuïtat de la fira fins al 2012. Huguet va destacar que aquest acord preveu el treball conjunt entre la Generalitat i l'empresa organitzadora per tal de garantir la seguretat, l'oferta turística i la sostenibilitat del congrés. El conseller delegat de GSMA no va voler revelar quins són els plans de l'organització més enllà del 2012, però es va mostrar satisfet amb el conveni que s'ha signat. Sobre el nombre d'assistència al congrés d'aquest any, Hoffmann va vaticinar que s'arribaran als 50.000 assistents, superant la quantitat que l'organització va estimar al principi de la fira, que era d'uns 47.000.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.