Cambrils, Salou, Vila-seca i Reus presentaran un pla de competitivitat per millorar l'oferta turística

Els Patronats de Turisme de Cambrils, Salou, Vila-seca, la Pineda Platja i Reus van presentar ahir les accions conjuntes de promoció com a destinació turística prevista per al 2010, com ara la presència en tres fires d'àmbit estatal i en sis més d'àmbit internacional. Es marquen la fita de fidelitzar el mercat del sud de França i també el d'Espanya, per a la qual cosa s'ha afegit al grup de municipis Tarragona. La ciutat es vol promocionar conjuntament amb aquesta coalició a Santander, aprofitant la connexió oberta per Ryanair entre la ciutat cantàbrica i la Costa Daurada. En aquest sentit, el regidor de Promoció, Sergi de los Ríos, va explicar que la ciutat vol sortir de «l'autoaïllament» pel que fa a la promoció turística. Tot i que la participació és ara puntual, en funció dels resultats es plantejaran intensificar-la.

La filosofia amb què van començar la col·laboració aquests municipis el 2001 els ha dut a plantejar-se la possibilitat de presentar-se conjuntament per aconseguir desenvolupar un pla de competitivitat, que si és finalment seleccionat pot suposar una injecció de diners per part de l'Estat per convertir aquesta zona de la Costa Daurada en una destinació turística de qualitat. Aquest pla és, ara per ara, un projecte «embrionari», segons van reconèixer els regidors dels quatre municipis implicats, però tenen la intenció de presentar un avantprojecte a la Generalitat abans del juny perquè els doni el vistiplau i els presenti a la convocatòria estatal. A través d'un pla d'aquestes característiques es defineixen les línies mestres del model turístic i es respon a la necessitat de plantejar nous productes per fidelitzar i fer augmentar la demanda.

k

Més informació, a www.elpunt.cat

LES FIRES AMB PRESÈNCIA DELS MUNICIPIS ALIATS

Fires estatals en format córner de la mà del Patronat de la Costa Daurada
Navartur, Pamplona, del 19 al 21 de febrer
Expovacaciones, Bilbao, del 6 al 9 de maig
SITC, Barcelona, del 15 al 18 d'abril
Fires internacionals
Vakantiebeurs, Utrecht (Holanda), que va tenir lloc del 12 al 17 de gener
Salon du Tourisme, Tolosa (Llenguadoc), del 5 al 7 de febrer
ITB, Berlín, del 10 al 14 de març
World Travel Market, Londres, del 8 a l'11 de novembre
Salou i Cambrils també han estat presents en la fira Salon des Vacances, Brussel·les, que s'acaba de celebrar del 4 al 8 de febrer
Participació en la fira MITT de Moscou, del 17 al 20 de març, en què la presència serà en format córner integrat pel Patronat de Turisme de la Costa Daurada i els patronats de Cambrils, Reus, Salou, Vila-seca i Tarragona i també amb Port Aventura.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.