L'arribada de turistes estrangers va créixer un 0,9% a Catalunya el gener

L'arribada de turistes estrangers va créixer un 0,9% a Catalunya durant el mes de gener, segons l'enquesta de moviments turístics en frontera (Frontur) que elabora l'Institut d'Estudis Turístics del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç. Concretament, van arribar a Catalunya 571.143 turistes, un 22,4% del total que va visitar l'Estat espanyol durant aquest mes. Aquest creixement, que a l'Estat va ser de l'1,1% –amb 2,5 milions de turistes–, permet trencar la tendència decreixent mostrada des de final del 2009.

Pel que fa als països d'origen, el mercat francès va continuar la seva recuperació i va tornar a registrar un increment en el nombre d'arribades, amb un creixement del 5,5%, tot i que el Regne Unit i Alemanya –malgrat tenir percentatges negatius– continuen sent les procedències més rellevants.

Catalunya, segona

Les illes Canàries van ser la principal comunitat autònoma receptora de turistes al gener, amb un 1,6% més de turistes internacionals. A més de Canàries, Catalunya se situa en segona posició com a lloc d'arribada dels turistes estrangers, amb una lleugera pujada; mentre que Andalusia, a continuació, va registrar un important creixement del 9,9%, per l'augment de turistes francesos, italians i britànics.

La Comunitat de Madrid va rebre 283.000 turistes, un 7,1% més que l'any anterior, mentre que el País Valencià i les illes Balears van registrar descensos en relació amb el gener del 2009. En el cas de les illes, segons l'enquesta, aquest descens potser va ser influït per les adversitats climàtiques, a més que era temporada baixa.

Pel que a les vies d'accés, l'aeroport va registrar al gener un creixement del 2%, el primer des del juliol del 2008. Per contra, la carretera va presentar una caiguda del 4,7%, amb 18.000 turistes menys. Entre les vies d'accés secundàries, destaca el ferrocarril, que va transportar prop de 7.000 turistes més, un fet que pot estar relacionat amb l'ús del tren com a mitjà alternatiu.

Per altra banda, l'Estat espanyol es va mantenir el 2009 com a primera destinació turística de la Unió Europea, amb 251 milions de pernoctacions hoteleres. Rere l'Estat espanyol, les destinacions més visitades van ser Itàlia, Alemanya, França i la Gran Bretanya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.