La Diputació posa en marxa un web que ofereix més de 25.000 dades socioeconòmiques del territori gironí

Vol ser una eina útil per a ens públics i empreses per prendre decisions estratègiques

El sistema conté dades de l'àmbit municipal, comarcal i de la demarcació, així com indicadors i informes que han estat configurats mitjançant un procés de concertació amb diferents institucions i entitats públiques titulars d'aquestes dades, com són l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat), l'Instituto Nacional de Estadística (INE), el Departament de Treball o el Departament de Medi Ambient i Habitatge, entre altres ens.

La informació s'organitza en cinc grans blocs: entorn o marc territorial, demografia (aspectes relacionats amb la població i les seves característiques bàsiques), activitat econòmica (dades com ara el nombre d'empreses, la renda familiar o estadístiques d'habitatge i turisme), mercat de treball (atur registrat, contractes o mobilitat laboral) i qualitat de vida (equipaments culturals i esportius, medi ambient, sanitat o educació).

Segons el vicepresident de la Diputació i responsable de l'àrea de Promoció Econòmica i Noves Tecnologies, Joan Pluma, molts ajuntaments havien demanat un recull de dades de caràcter sistemàtic i sosté que també «serà una eina útil per a aquelles empreses que estudien instal·lar-se en un municipi, llançar un producte nou o engegar una activitat nova».

El sistema d'informació socioeconòmica és el segon instrument que posa en marxa l'àrea de Promoció Econòmica de la Diputació, després del registre de polígons industrials de les comarques gironines.

Visualitzador cartogràfic

XIFRA es complementa amb el XIFRAmaps, un visualitzador cartogràfic d'informació estadística municipal bàsica –no tan detallada com la que s'ofereix a través dels informes– al qual es pot accedir clicant sobre els municipis en un mapa de la demarcació de Girona. Per aquesta utilitat, la Diputació ha utilitzat la tecnologia de Google Maps. Per accedir directament a aquesta cartografia es pot fer a través del web www.ddgi.cat/xiframaps. D'altra banda, cal destacar que XIFRA permet fer comparacions d'una o diverses dades entre municipis, entre un municipi i una comarca o bé entre un municipi i la demarcació en general. També s'ofereixen dades de consorcis i mancomunitats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.