El nombre de desocupats continua augmentant al febrer al Maresme, però a un ritme més moderat

El mes passat van quedar sense feina 741 persones, la meitat que al gener

La comarca del Maresme continua sumant desocupats al febrer, però segons les dades facilitades pel Departament de Treball, ho fa a un ritme menor, fet que comporta un cert alleugeriment en les llistes de l'atur. En concret, es van quedar sense feina 741 persones, xifra que representa gairebé la meitat dels desocupats al gener, que van ser 1.438. En qualsevol cas, el nombre total de desocupats se situa en els 37.263, un 16,5%. La situació per municipis no varia i Pineda de Mar continua al capdavant de la llista amb un 21,6%, seguit a poca distància de Tordera, amb un 20,8%, Malgrat de Mar, amb un 19,1%, i Palafolls, amb un 18,6%.

Mataró ja arriba al 20%

Pel que fa a la capital de la comarca, Mataró, va registrar 13.213 persones més a l'atur, 271 més que al gener, i ja arriba al 20,2% de desocupats. Les úniques notícies positives en un panorama tan gris corresponen, d'una banda, a Calella, que és l'únic municipi on es redueix el nombre de desocupats per primera vegada en molts mesos (de 1.791 a 1.788) i, de l'altra, a Caldes d'Estrac i Sant Iscle de Vallalta, que mantenen el nombre de desocupats en 174 i 92 respectivament. Pel que fa als municipis amb un índex de desocupats més baix, es mantenen al capdavant Cabrera de Mar (8,3%), Alella (9%), Cabrils (8,89%) i Tiana (9%). El mes de febrer es va mantenir la tendència, però menys marcada, a l'augment de l'atur entre les dones més que no pas entre els homes i, per sectors, el de serveis va absorbir un cop més el major nombre de persones sense feina, seguit de la indústria, la construcció i l'agricultura. (Més informació a la secció d'Economia).

Baixa la sinistralitat

L'Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme ha donat a conèixer les dades de sinistralitat a la comarca del 2009. L'any passat no es va produir cap mort per accident laboral i l'índex de sinistres al lloc de feina es va reduir d'un 17,53%, tot i que n'hi va haver 4.412. Es tracta d'un percentatge similar al registrat al conjunt de Catalunya, que va baixar un 18%. Es tracta d'un valor força positiu que, amb diferent percentatge, es veu reflectit a tota la tipologia de baixes. El descens dels accidents mortals va ser del 100%; el dels ferits greus, del 36,48%, i el dels lleus, del 17,33%. Per sectors, a la indústria va baixar un 23,35%; a la construcció, un 12,62%, i al sector serveis, un 11,59%. En canvi, es va disparar en un 142,12% en el sector primari.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.