El fons d'industrialització servirà per dotar d'aigua el Catalunya Sud

El govern de la Generalitat aposta per destinar una part del fons d'industrialització a potenciar el polígon industrial Catalunya Sud; és a dir, a dotar-lo dels serveis necessaris per atreure indústries. Així, dels 10 milions d'euros que rebran les comarques de l'Ebre per part de l'Estat per dinamitzar l'activitat industrial, 2 milions es destinaran a dotar d'aigua «en quantitat» el polígon situat entre Tortosa i l'Aldea. «Volem convertir el Catalunya Sud en un polígon referent i competitiu al nostre país, que pugui oferir un cabal d'aigua de 300 litres per segon, el qual difícilment es podrà trobar enlloc més», ha manifestat el delegat del govern a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó.

Ara, el consum mitjà d'aigua al Catalunya Sud és de 5 litres per segon, mentre que per a la instal·lació de la foneria del grup extremeny Alfonso Gallardo es necessiten 200 litres per segon. «Així també trenquem aquella històrica reivindicació de ser un territori gran productor d'energia i disposar del riu amb més cabal de la península, però amb poca disponibilitat per a la implantació de grans empreses», ha afegit Salvadó.

Per ampliar la capacitat de subministrament d'aigua, l'Agència Catalana de l'Aigua perforarà dos pous a Campredó. També es finançarà amb el fons d'industrialització el subministrament de gas al Catalunya Sud, amb una inversió de 600.000 euros. Pel que fa al subministrament elèctric, Salvadó ha recordat que Red Eléctrica ja té a exposició pública la ubicació de la subestació elèctrica de la línia de 400 kV, que donarà quantitat i qualitat a aquest subministrament.

La comissió de seguiment per a la industrialització de les Terres de l'Ebre es reunirà el 26 de març, una reunió que serà presidida pel conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, quan es concretaran la resta d'actuacions que es finançaran amb el fons d'industrialització i que hauran d'estar executades l'estiu del 2011.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.