Economia

Càrnies Vilaró presenta concurs de creditors a causa de la retallada de fons de les entitats financeres

Preveu que serà transitori, fins a reordenar l'estructura econòmica de l'empresa

Indústries Càrnies Vilaró és el tercer grup carni de l'Estat espanyol i líder en exportació en el sector –actualment és present en més d'una vintena de països–. El grup disposa de tres plantes de producció –la seu central és a Sils–, on treballen unes cinc-centes persones.

Segons afirmen en el comunicat, «l'empresa ha patit una contínua retirada de fons de finançament per part d'algunes entitats financeres, fet que ha anat rebaixant les disponibilitats de liquiditat». Afirmen que s'han esgotat totes les vies possibles per intentar reconduir la situació però que s'ha optat pel concurs de creditors «amb la finalitat de salvaguardar la integritat patrimonial de l'empresa, així com per sortir en defensa dels interessos de tercers» davant aquesta reducció de capital.

Vilaró preveu que el concurs de creditors no comportarà en cap cas el tancament de l'empresa i que no caldrà fer cap expedient de regulació d'ocupació sinó que és «transitori» i durarà «el menor temps possible». L'objectiu, afirmen, és continuar desenvolupant, un cop se superi aquest dèficit de liquiditat, els plans d'expansió i els projectes previstos de penetració en nous mercats.

Projectes de futur

El grup carni Vilaró té la seu central a Sils, on s'elaboren productes carnis, i les altres dues plantes de què disposa estan situades a Granollers i a Mollerussa. Aquesta última la van adquirir el desembre del 2008. El grup Vilaró exporta prop del 70% de la producció a països europeus i també a asiàtics i a les Antilles franceses. Actualment disposa d'una de les instal·lacions més modernes i productives de l'Estat, «certificades per les més exigents agències de qualificació d'assegurament de la qualitat i homologades per a l'exportació a la majoria de països tercers».

Un dels seus darrers projectes ha estat l'obertura d'una superfície comercial de carn fresca a Salt; poc temps després ja havien rebut una vintena de peticions per obrir franquícies. Dins els plans de l'empresa hi ha l'expansió d'aquest tipus d'establiments. Així mateix, s'han iniciat dos nous projectes estratègics d'aliança amb dos grups d'empreses relacionades amb el sector. «Uns projectes concebuts per a crear condicions complementàries adequades que reforcin la viabilitat de l'empresa i assegurin el seu desenvolupament futur», acaben dient en el comunicat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.