Es crea la Federació d'Hostaleria i Turisme de les Terres de l'Ebre per promocionar el sector

Empresaris del sector de l'hoteleria i la restauració de les quatre comarques de l'Ebre han creat la Federació d'Hostaleria i Turisme de les Terres de l'Ebre, que naix dintre de l'Associació d'Hostaleria de Tarragona, a la qual continuarà vinculada. «No ens conformem a representar el sector de l'hostaleria, sinó que deixem la porta oberta a tot el sector turístic, un sector que cada vegada serà més important al territori», va manifestar el president de la federació, Lluís Garcia, del restaurant L'Estany d'Amposta. Tot i que els responsables de la nova federació no van facilitar ahir dades del nombre de socis de l'entitat, van explicar que un 90% dels hotels del territori, un 60% dels grans restaurants i un 30% dels bars i restaurants petits hi són representats.

Pel que fa als objectius de la Federació d'Hostaleria i Turisme de les Terres de l'Ebre són, d'una banda, promocionar el sector i, de l'altra, convertir-se en un interlocutor vàlid davant l'administració. «Defensarem els interessos empresarials i reclamarem a l'administració allò que creiem que faci falta», va assenyalar Garcia. Entre les accions que es planteja la federació hi ha l'organització d'una fira gastronòmica que englobe totes les Terres de l'Ebre.

Per la seua banda, el director dels serveis territorials d'Innovació, Universitats i Empresa a l'Ebre, Josep Felip Monclús, va apuntar que la creació de la federació ha estat conseqüència del pla de dinamització turística de les Terres de l'Ebre. «L'administració necessita disposar d'un interlocutor per poder consensuar els temes que afecten el sector», va dir Monclús.

LA FRASE

LLUÍS GARCIA
PRESIDENT de la FEDERACIÓ d'HOSTALERIA I TURISME DE LES TERRES DE L'EBRE
«Les empreses del territori volem treballar conjuntament i fer propostes per promocionar el sector»
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.