Bellsolà vol acomiadar 45 dels 281 treballadors en plantilla perquè ha automatitzat el procés productiu

Ja és el tercer ERO en menys d'un any que presenta l'empresa, amb seu a Aiguaviva

Segons ha confirmat el Departament de Treball, Bellsolà va presentar l'expedient dilluns passat. Inicialment, es pretén acomiadar 45 treballadors argumentant causes econòmiques. Per la seva part, fonts de Bellsolà han explicat que l'empresa ha efectuat diverses inversions «per afrontar els reptes comercials d'aquest 2010», adquirint nova maquinària que automatitza el procés productiu i, en conseqüència, redueix les necessitats de mà d'obra. En declaracions a aquest diari, l'empresa assegura que «s'estan seguint tots els tràmits legals, negociant un possible acord amb els representants dels treballadors, incloent un pla social adequat».

Segons ha pogut saber aquest diari, la proposta inicial de l'empresa era una indemnització mínima de 20 dies per any treballat, amb un màxim d'una anualitat. Tot i això, l'empresa ha posat sobre la taula una alternativa: reduir els acomiadaments a 35 i incrementar la compensació a 25 dies per any treballat.

La secretària general de la UGT a les comarques gironines, Dolors Bassa, consultada per aquest diari, va manifestar la seva rotunda oposició a la proposta de l'empresa.

Expedients preventius i inversions

L'abril de l'any passat, Bellsolà presentava un primer expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal, que afectava una vuitantena de treballadors, per un termini màxim de vint dies. L'empresa afirmava a El Punt que amb aquesta mesura es guanyava flexibilitat arran de la baixada de vendes que s'havia notat per la crisi econòmica. A finals del 2009, es va presentar un segon ERO temporal, que en aquest cas afectava 220 treballadors durant un any, però que a cadascun li podia comportar estar entre 12 i 30 dies a l'atur. Aquest va entrar en vigor el passat 22 de gener. En aquesta ocasió, l'empresa parlava de «mesura preventiva» per assegurar l'estabilitat dels llocs de treball, afirmava que l'ERO només s'aplicaria en cas de necessitat, i augurava un increment de les vendes durant aquest 2010.

Ara, amb aquesta inversió en automatització i la millora de la zona d'envasat, l'empresa assegura que s'aconsegueix una millora substancial en els costos de producció, «clau principal per tancar contractes importants amb grans clients que garanteixin l'increment de la producció a Bellsolà i el manteniment dels llocs de treball que continuïn vinculats a la companyia».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a