La despesa dels turistes a Catalunya va baixar un 8% durant el mes de febrer

La despesa total dels turistes estrangers a Catalunya durant el mes de febrer passat va baixar un 8% respecte del mateix mes del 2009, segons dades de l'enquesta de despesa turística (Egatur) difosa ahir pel Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç. Malgrat la davallada, Catalunya es manté com la segona comunitat receptora, amb una despesa de 965 milions d'euros durant el febrer, només per sota de Canàries, amb 1.644 milions d'euros. Canàries, però, també va registrar un descens, en aquest cas d'un 7,5%. La despesa total dels turistes en el conjunt de l'Estat va tornar a les xifres negatives el mes de febrer, amb un descens interanual del 3,5%, que contrasta amb el creixement del 4,1% registrat el mes de gener, una millora que no es produïa des de l'abril del 2009.

Les Illes Balears va ser la comunitat més afectada per la baixada de la despesa, amb una disminució del 22% el mes de febrer, mentre que per tipus d'allotjament el sector hoteler va ser el que més va rebre, amb un retrocés de l'11,8%. La despesa total dels turistes estrangers a l'Estat durant el mes de febrer va ser de 2.534 milions d'euros i la despesa mitjana per turista el mateix mes va créixer un 0,3%, fins als 932 euros.

En els dos primers mesos de l'any la despesa realitzada pels turistes estrangers a l'Estat va sumar un total de 4.932 milions d'euros, xifra similar a la del mateix període de l'any anterior. Per altra banda, la despesa mitjana diària per turista va baixar al febrer un 1,5% fins als 99 euros, de manera que, malgrat tot, es manté en xifres positives aquest any gràcies a l'increment del 3,1% del mes de gener.

El Regne Unit es manté com el principal mercat pel que fa a despesa total, amb 894 milions d'euros, tot i caure un 10,3% en els dos primers mesos de l'any. Al febrer el descens va ser de l'11,1% i, a més, va ser el mercat amb menor despesa mitjana diària per turistes, tant al febrer (amb 83 euros) com en el resultat acumulat des del gener (79 euros).

Els següents mercats en ordre de despesa van ser Alemanya (884 milions d'euros), Holanda (615 milions), França i Itàlia.

Per comunitats, els valors més significatius es van donar a Andalusia i al País Valencià, amb un increment de la despesa total important (un 20,6% més a Andalusia i un 19,7% a València).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.