L'Institut d'Estudis Financers preveu que Caixa Girona haurà de reduir més d'un 20% la plantilla si vol anar sola

Insta els que van «pressionar» per abandonar la fusió a treballar en el nou projecte

Segons Soler, per donar solidesa al pla de viabilitat, la direcció de Caixa Girona ha de presentar un projecte amb uns ajustos molt forts, entre els quals, el de la plantilla, que s'ha de reduir «segur» més del 20% que es preveia en el pla d'integració amb les caixes de Manlleu, Terrassa i Sabadell. I, pel que fa al tancament d'oficines, s'anirà més enllà del 15%. A més, adverteix que els acords amb els sindicats, després que els treballadors obtinguessin una millora «substancial» de les condicions amb la fusió, seran «complicats».

Amb tot, el director general de l'Institut d'Estudis Financers defensa la legitimitat de Caixa Girona d'anar sola, però espera que «les cambres de comerç i les associacions empresarials, que han defensat tant la identitat de la caixa gironina, no estiguin recloses al quarter d'hivern». Soler diu que està convençut que les organitzacions «que tant van pressionar el consell d'administració» perquè s'abandonés la fusió treballen «dinàmicament en l'elaboració del pla de viabilitat, per garantir línies de negoci molt concretes que suposin un determinat volum de recursos».

D'altra banda, però, Soler creu que la manera com Caixa Girona va decidir abandonar la fusió no és «ni adequada ni admissible» en el món financer, perquè ha obligat els altres socis a «treballar intensament» per refer el pla de viabilitat. A més, diu, això no dóna «una imatge de confiança» a les autoritats reguladores. Segons el seu parer, l'actuació del Banc d'Espanya i de la Generalitat ha estat objectiva, i deixa clar que, en cas que no hi hagi una viabilitat constatable, el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) preveu una tercera fase que comporta «la intervenció pura i dura».

Finalment, apunta que en el pla de viabilitat Caixa Girona segur que opta per l'especialització, en un escenari amb caixes de dimensions més grans.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a