El retard d'un permís impedeix a les empreses de vaixells turístics iniciar la temporada a Lloret i Tossa

L'Associació Catalana d'Activitats Marítimes denuncia que quatre empreses de transport marítim de passatgers no han pogut començar la temporada durant la Setmana Santa per culpa del retard amb una autorització de la Generalitat que els impedeix atracar a les platges de Lloret de Mar i Tossa de Mar i oferir les excursions marítimes als turistes. Des de dissabte passat que tenen la plantilla contractada però les barques continuen amarrades al port i sense poder portar passatgers en espera del permís. El sector d'activitats marítimes de Catalunya ha expressat la seva «indignació» davant «la poca efectivitat» de la Direcció General de Costes de la Generalitat, que encara no ha validat els plans d'usos de les platges de Tossa de Mar i Lloret de Mar, un tràmit legal imprescindible perquè les empreses dedicades al transport de passatgers amb vaixells turístics puguin atracar a aquestes platges i embarcar i desembarcar els viatgers. S'espera que a partir d'avui aquestes empreses puguin començar a funcionar. L'alcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo, ha intercedit per desencallar la situació.

El vocal i secretari de l'Associació Catalana d'Activitats Marítimes, Joan Navarra, recorda que aquest és el segon any que viuen aquest retard, coincidint amb el fet que la Generalitat ha assumit les competències i el procés, diuen, s'ha «complicat». «Els ajuntaments, que són els que demanen el pla d'usos, han de fer el doble de tràmits: ho demanen a la Generalitat i aquests sol·liciten l'informe a Capitania i també a Costes de l'Estat.» Navarra lamenta que les coses, en comptes d'«agilitzar-se» es «compliquin» encara més.

En total, són quatre les empreses afectades que no poden operar. Segons Navarra, des de dissabte que tenen la plantilla contractada i n'hi ha algunes que fins i tot han hagut d'anul·lar reserves.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.