Caixa Girona diu que només preveu una retallada de la plantilla del 5 per cent

Contradiu les afirmacions de l'Institut d'Estudis Financers, que preveu una reducció del 20%

En un comunicat, Caixa Girona assegura que, seguint els objectius marcats en el pla de viabilitat, es preveu que «l'ajust net de la plantilla no ha de superar el 5% del total d'aquesta, que aquest ha d'efectuar-se per vies voluntàries i pactades de caràcter no traumàtic, i que serà dirigit especialment als empleats de més edat. En els darrers dos anys la plantilla de Caixa Girona s'ha reduït de 56 persones fins a arribar als 1.132 empleats actuals.

Segons Caixa Girona, per tal de mantenir la seva elevada eficiència es plantegen «optimitzar la xarxa d'oficines tancant únicament aquelles que no han assolit les ràtios de rendibilitat mínima». «Es preveu un ajust molt selectiu que se centrarà sobretot en aquelles oficines situades bàsicament fora de les comarques de Girona i en poblacions amb més d'una oficina oberta, amb una estimació a l'entorn de 15 oficines.» En línia amb la política practicada pel conjunt del sector financer, Caixa Girona va tancar 9 oficines el 2009. Actualment la xarxa es compon de 229 oficines.

En el comunicat, Caixa Girona assegura que el pla planteja «una racionalització dels recursos humans més que una reestructuració de la plantilla que és pròpia dels processos de fusions». Les fusions, a causa de la gran quantitat d'oficines comercials, «obliguen al tancament d'un nombre més elevat d'oficines i a una disminució més gran de la plantilla de personal, amb el cost que això representa per a l'entitat».

En el pla de viabilitat de Caixa Girona que va donar a conèixer el consell d'administració el 22 de març passat, es preveu «les millores d'eficiència i els ajustos necessaris amb la finalitat d'assegurar la rendibilitat de l'entitat en aquests anys, prenent com a punt de partida el fet que Caixa Girona és una de les caixes d'estalvis catalanes amb un grau d'eficiència i una ràtio de solvència més elevats en l'actualitat», segons assegura l'entitat en un comunicat.

La ràtio d'eficiència de Caixa Girona va ser del 45,8% el 2009. Aquest coeficient és millor com més baix és, i l'entitat gironina ocupa «la segona posició en el rànquing de caixes catalanes».

Amb el pla de viabilitat, Caixa Girona pretén aconseguir una «penetració més gran en el segment de petites i mitjanes empreses, en línia amb els creixements enregistrats en els darrers anys, així com una presència més elevada en banca privada i banca personal». Segons el comunicat, també persegueix com a objectiu l'increment de la distribució de productes d'assegurances d'estalvi, plans de pensions i de fons d'inversió col·lectiva, que han de contribuir a augmentar els ingressos recurrents. La generació de resultats extraordinaris per la posada en valor de diferents actius, per la seva part, ha de permetre «dur a terme les dotacions necessàries per un nivell d'aprovisionament adequat».

En el comunicat, Caixa Girona diu que no comparteix les declaracions a títol personal del director de l'Institut d'Estudis Financers, amb seu a Barcelona: «Volen equiparar les conseqüències d'un pla de fusió amb un pla de negoci individual». «La voluntat de Caixa Girona és no reduir la seva capacitat comercial més enllà del que aconsella la seva viabilitat i sí potenciar al màxim la seva activitat allà on és present», diu en el comunicat.

El director de l'IEF, Josep Soler, assegurava que per donar solidesa al pla de viabilitat, la direcció de Caixa Girona havia de presentar un projecte amb uns ajustaments molt forts, entre els quals, el de la plantilla, que deia que s'hauria de reduir més del 20%. Soler també opinava sobre el tancament d'oficines i, segons assegurava, havia de ser superior al 15% per donar solidesa al projecte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.