Els empleats d'autopistes mantenen la vaga en fracassar la negociació

Després d'una segona sessió maratoniana de més de 18 hores, els sindicats i els responsables de les concessionàries d'autopistes Acesa i Aucat no van arribar a cap acord, i es manté la convocatòria de vaga als peatges per als dies 4 i 5 d'aquest mes, en plena operació de tornada de Setmana Santa.

La segona sessió de negociacions va començar dimarts passat a les 12 del migdia i va acabar a les 6 de la matinada d'ahir, segons els sindicats, quan els directius de les concessionàries d'autopistes van aixecar-se de la taula «sense motiu i van decidir marxar». Els sindicats asseguren que no entenen aquesta actitud. «Hem estat més de 18 hores parlant i semblava que arribàvem a un acord», va explicar ahir el secretari general de la secció sindical d'UGT a Acesa, Joan Muntada. «Hem demanat un recés per descansar i acabar de valorar les propostes i contrapropostes que s'han posat sobre la taula, però llavors ens han dit que marxaven», va afegir. Segons Muntada, l'exigència dels representants de l'empresa és que es desconvoqui la vaga abans de continuar negociant, i diu que això ja els ho haurien d'haver dit abans de començar la reunió.

Els sindicalistes afirmen no entendre l'estratègia i declaren que han demanat al Departament de Treball que els torni a convocar per continuar negociant.

Les convocatòries de vaga continuen, doncs, vigents, i seran diumenge vinent de les 6 de la tarda a les 9 del vespre i de 10 de la nit a la 1 de la matinada, i el dilluns dia 5 entre les 10 del matí i la 1 del migdia. A més, el dimarts dia 6 també hi haurà una jornada de protesta davant les oficines d'Acesa i Aucat.

El conflicte entre les dues parts té a veure amb la negociació del conveni col·lectiu. Hi ha friccions en temes com la contractació d'eventuals, el nombre d'hores que s'ha de treballar, la conciliació de la vida laboral i familiar, i el sou. La negociació del conveni ja fa més d'un any que està encallada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.