El Calellafest demana tornar el 2011 i rep un no de l'Ajuntament com a resposta

El govern sap que no pot prohibir la trobada i alerta que aplicarà la normativa «al mil·límetre»

«Hem estat molt clars. No volem aquest tipus de turisme a Calella. No ens agrada perquè perjudica la imatge de la ciutat i comporta problemes i aldarulls que ens volem estalviar.» El regidor de Governació, Jaume Palet (ERC), va confirmar ahir la reunió mantinguda amb els responsables de l'empresa I Love Tours, que ha assumit aquest any la gestió de la trobada lúdica. «Ens han vingut a demanar què ens semblaria tornar a tenir la festa a la ciutat i els hem respòs que sempre que s'adeqüés a l'ordenança cívica no hi hauria cap problema», assenyala el regidor. L'advertència municipal és clara, perquè la normativa, entre moltes altres coses, prohibeix fer soroll i beure en grup al carrer i sanciona amb duresa malmetre el mobiliari urbà. Unes pràctiques molt habituals entre els joves estudiants estrangers que han vingut a Calella durant la Setmana Santa des del 2002.

«Som conscients que si pel que fa al sector d'oci de la ciutat s'arriba a algun acord amb I Love Tours no podem prohibir que se celebri el Calellafest, però sí que podem actuar, i ho farem, aplicant l'ordenança de civisme amb totes les conseqüències», manté Jaume Palet. El regidor apunta que s'ha parlat amb l'empresa perquè puguin gestionar en un futur l'arribada de grups d'infants i adolescents, d'entre 11 i 16 anys, sota el paraigües de la pràctica de l'esport. «Aquests no representen un problema i tenen el seu lloc en una destinació com la nostra, que potencia el turisme familiar», destaca.

«Si els volen, que se'ls quedin tots»

El regidor de Governació de Calella ha replicat les declaracions del seu homòleg de Salou, Alberto del Hierro, que assegurava que el Saloufest –que ha assumit aquest any els estudiants que venien a Calella– no tenia cap mena de relació amb la festa de la ciutat maresmenca, a la qual sí vinculava el ja famós turisme de borratxera. Palet, que no ha volgut entrar en una discussió que considera «absurda, perquè és evident que parlem del mateix col·lectiu», sí que ha puntualitzat que si aquest és el criteri de Salou «ja es pot quedar amb la trobada d'estudiants estrangers per sempre més». «M'alegro que el seu consistori valori com a positiva l'arribada d'aquests grups. Si els volen, que se'ls quedin tots. A Calella no ens agraden i estem molt més tranquils sense ells», assegura el regidor calellenc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.