Molta gent, però poca despesa

Molts turistes voltant, terrasses de bars i restaurants plenes i problemes per trobar un lloc per deixar el cotxe van ser escenes habituals ahir a molts punts de la Costa Brava. Tossa de Mar, com també Lloret, l'Escala o Sant Pere Pescador, entre d'altres, va ser un d'aquests destins de platja que es van omplir de gent, sobretot passejant per les botigues o pel passeig, i no tant a les platges. I és que tot i que algun atrevit prenia el sol amb banyador i fins gosava ficar-se a l'aigua, el cert és que la temperatura d'ahir –que no va superar els setze graus– i sobretot el vent no convidaven gaire a estar-se a la sorra. De fet, els que hi eren, anaven vestits.

Malgrat l'ambient que es veia pels carrers, els comerciants i restauradors destacaven que els visitants porten en general pocs diners a la cartera o s'hi pensen més a l'hora de gastar-los. «Hi ha molta gent passejant, però han deixat la cartera a casa», deia l'amo d'una botiga de records i articles de platja.

El sector turístic també coincidia que la major part de gent s'havia arribat a Tossa per passar-hi el dia, però no s'hi pensava quedar el cap de setmana. «Hi ha hotels que no han obert i la gent que hi ha és de segona residència o ha vingut només avui», explicaven en un punt de venda de tiquets per a un vaixell turístic. «Esperem que dissabte i diumenge siguin els dies forts», deien en una botiga. També hi havia qui apuntava que les dates en què ha caigut Setmana Santa han afavorit que la gent esculli la muntanya i no la platja.

Pel que fa al temor que hi havia que hi pogués haver alguna apagada durant aquests dies, el sector a Tossa confia que la xarxa aguantarà i es mostren tranquils perquè s'han mantingut els generadors elèctrics per si acabés havent-hi problemes.

L'acumulació de gent a les platges es va notar al matí a les carreteres, sobretot a l'autopista, on es van registrar retencions a la Jonquera –amb més d'un quilòmetre i mig de cua– i també a la sortida de Figueres. Precisament, la capital de l'Alt Empordà ahir també va rebre un gran nombre de visitants, i es van veure cues de gent esperant per entrar al Museu Dalí.