Economia

Els 250 empleats de Càrnies Vilaró de Sils aniran a l'atur durant 4 mesos i per torns

La mesura arriba pocs dies després de la presentació de concurs de creditors per falta de liquiditat

Càrnies Vilaró ha tingut una baixada en la producció. La falta de liquiditat per la restricció de crèdit de les entitats financeres ha provocat que no es pugui pagar els proveïdors i, sense matèria primera, l'activitat ha baixat. Així, si fa uns mesos es mataven uns 5.000 porcs diaris, ara la xifra s'ha reduït a 1.500.

Segons el comitè, l'empresa ja va explicar als treballadors la possibilitat de presentar un ERO quan es va sol·licitar el concurs de creditors. De fet, el mes de febrer ja es va obligar els treballadors a agafar vacances obligatòries en espera que es formalitzés l'expedient de regulació. Ara ja està aprovat i afecta els 250 treballadors en plantilla a Sils i una seixantena de la planta de Mollerussa. Uns i altres aniran de manera rotativa a l'atur, en funció de la producció i sense que l'activitat s'aturi. Aquest procés es pot allargar fins a dotze mesos, però el comitè manté que l'empresa no té intenció d'arribar a aquest límit. Tot anirà en funció de la manera com evoluciona l'activitat.

Concurs de creditors

La sol·licitud de concurs de creditors es va presentar a mitjan mes de març. Càrnies Vilaró va assegurar que la mesura no comportarà de cap manera el tancament de l'empresa i, en aquell moment, s'assegurava que no hi hauria cap ERO. Es qualificava la situació de «transitòria» amb la finalitat que l'estructura financera es reordenés.

Càrnies Vilaró és el tercer grup carni de l'Estat espanyol i líder en exportació en el sector; actualment és present en més d'una vintena de països europeus i asiàtics i un 70% de la seva producció va destinada a l'exterior. El grup disposa de tres plantes de producció –la seu central és a Sils, i les altres dues són a Granollers i Mollerussa–, on en total hi treballen unes 500 persones.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a