El Saló de Turisme tindrà un 15% menys d'expositors

El Saló Internacional de Turisme de Catalunya (SITC) obrirà les seves portes demà passat, amb 1.100 expositors de 60 països, un 15% menys que els 1.300 registrats l'any passat, a causa de la crisi, i tindrà, per primera vegada, un espai dedicat a creuers, a causa del gran auge del sector que viu Barcelona. El saló, que aquest any celebra la seva 19a edició, tindrà 1.100 expositors de 60 països, alguns presents per primera vegada, com ara Panamà i Tanzània, i 40.000 m² d'exposició, en comparació amb els 43.000 m² de l'any passat.

El Saló del Turisme se celebrarà entre el 15 i el 18 d'abril als palaus 1, 2 i 3 del recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona i s'hi espera rebre uns 190.000 visitants i 4.000 professionals. Malgrat la reducció del nombre d'expositors, la directora del saló, Marta Serra, que substitueix Ramon Bagó, va destacar que estan «satisfets» perquè les marques que han deixat de venir són les menys representatives i l'oferta continuarà sent «molt àmplia».

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, va explicar que aquest any l'expositor de Catalunya tindrà 300 m² per promocionar la «diversitat» de l'oferta de Catalunya. L'Agència Catalana de Turisme té un pressupost de 15,1 milions d'euros destinat a promocionar la marca Catalunya i posarà èmfasi en el turisme de proximitat.

Logronyo serà la ciutat convidada del 2010, on presentarà la seva oferta turística i, entre d'altres, les activitats relacionades amb l'enoturisme. La Porta del Desert aglutinarà l'oferta del món àrab, i les agències de viatges minoristes tornaran a presentar ofertes turístiques per als visitants de tot el saló. L'espai Expocruceros reunirà l'oferta d'una dotzena de navilieres importants que operen a tot el món.

Aquest any repetirà, per tercer any consecutiu, un espai destinat al turisme gai, el Pink Corner, que, a més de presentar l'oferta específica per a aquest col·lectiu, acollirà diverses activitats, com ara l'exhibició en directe del grup The Chanclettes, que interpretarà el nou himne del Pride Barcelona, la jornada de l'orgull gai.

Segons Huguet, l'evolució del saló vendrà «especialització» perquè el futur passa per això; «el saló ha d'anar creixent en tendències», va afegir. Sobre la pujada de l'IVA a partir del pròxim juliol, Huguet va dir que s'ha ofert per fer gestions per aconseguir una possible moratòria d'aquest impost en el terreny turístic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.