Les reserves de viatges pugen un 30%, però la facturació només un 5%

Les reserves de viatges consumades van augmentar d'un 15 a un 30% entre els mesos d'octubre i abril, encara que la facturació només es va incrementar un 5%, segons dades de l'Associació Catalana d'Agències de Viatges (ACAV).

El vicepresident de l'àrea d'operadors turístics d'ACAV, Jordi Gurri, va explicar durant la presentació de l'oferta turística per a la temporada que ve d'estiu que des del mes d'octubre passat s'ha detectat «certa recuperació en els viatges». No obstant això, els preus s'han mantingut igual que l'any 2009, en què van caure d'un 10 a un 15% respecte de l'any anterior i, en algunes ocasions, s'han registrat els mateixos preus que l'any 2008.

Aquesta dada demostra, segons Gurri, que encara que l'increment de la xifra de negoci no és tan important, el «client està disposat a viatjar» i que quan la recuperació econòmica sigui un fet es tornarà a nivells de l'any 2008, «que va ser molt bo».

El president d'ACAV, Francisco Carnerero, va explicar que per Setmana Santa el volum de viatges venuts per les agències va ser d'un 2 a un 3% més que l'any passat, quan es van registrar caigudes de fins al 30%.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.