Els funcionaris de Palamós cobraran segons el lloc de treball, i no la categoria

Els funcionaris laborals i temporals de l'Ajuntament de Palamós cobraran segons el lloc de treball i no pas segons la categoria professional. Aquesta és la gran novetat que presenta el nou conveni laboral dels empleats públics municipals de Palamós, que ahir van signar el govern i el comitè d'empresa després de dos anys de negociació.

El nou conveni, que s'aprovarà en el ple de dimarts, substituirà el que es va aprovar el 1994 i incorpora la normativa vigent, plasma la realitat social, com és la conciliació de la vida laboral i la vida familiar, i estableix les bases per avaluar el rendiment dels treballadors en funció del compliment d'objectius.

A més, un cop aprovat pel ple, ambdues parts hauran de decidir la relació de llocs de treball, és a dir, definir l'organigrama, la qualificació i la retribució de cada plaça. «El lloc té el valor de la persona», va dir el regidor de Serveis Generals, Joan Gea.

Conveni de Blanes

La secció sindical d'UGT a l'Ajuntament de Blanes ha presentat al consistori un esborrany del nou conveni, i proposa i demana que es convoqui la mesa negociadora. El sindicat critica que el consistori ha incomplert la seva paraula de treballar per un acord. «Ja han passat tres mesos sense que l'equip de govern hagi mogut fitxa en cap dels compromisos adquirits», assenyala el sindicat, que també espera que el govern «es prengui amb diligència i predisposició» aquest afer perquè «la situació actual no derivi novament en conflictes col·lectius».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.