Hewlett-Packard distribuirà les impressores 3D des de Sant Cugat

El nou aparell es posarà a la venda al maig i costarà a partir de 12.500 euros

La impressora 3D d'HP pot crear peces petites, de la mida d'un saler, en uns 35 minuts, mentre que per imprimir objectes com ara un martell o una clau anglesa requereix d'unes tres hores. Aquest nou producte, que sortirà al mercat el mes que ve i costarà a partir dels 12.500 euros, ha estat dissenyat per professionals dels Estats Units i de Sant Cugat del Vallès, seu mundial del negoci d'impressió en gran format d'HP. Precisament, la comercialització de la nova gamma d'impressores de la multinacional nord-americana es dirigirà des del centre de Sant Cugat, que aquest any celebra 25 anys, mentre que la fabricació es farà a Minnesota (EUA). «És un moment històric per a HP. Llancem una nova categoria de producte i entrem en aquest mercat per revolucionar-lo», va dir la directora mundial de mercadotècnia d'impressió de gran format d'HP, Guayente Sanmartín.

«Sembla màgia, però aquestes impressores transformen en poc temps els bits d'un ordinador en àtoms, en alguna cosa física que es pot agafar amb les mans», va explicar Emilio Juárez, responsable de Producte d'HP Iberia. Fa més d'una dècada que les impressores tridimensionals són una realitat, encara que el seu elevat cost i la complexa utilització i manteniment n'han limitat l'ús a les àrees de disseny de les grans corporacions o centres especialitzats.

L'objectiu d'HP és generalitzar l'ús d'aquesta tecnologia, de la mateixa manera que va succeir fa uns anys amb les impressores de gran format, i entrar en un mercat que té «molt potencial», ja que es calcula que uns 2,5 milions d'usuaris arreu del món treballen amb arxius digitals en 3D. Els dissenyadors utilitzen les impressores tridimensionals per disposar de manera ràpida d'un prototip de plàstic dels seus dissenys i detectar possibles fallades del producte en la fase inicial del desenvolupament.

Ordinador per a 3D

El fabricant d'electrònica japonès NEC comercialitzarà al setembre un ordinador amb capacitat per mostrar imatges en tres dimensions (3D). NEC va presentar ahir un primer prototip d'aquest model d'ordinador que sortirà al mercat a un preu entre 121 i 161 euros més car que un ordinador convencional. L'ordinador integrarà lector de discos Blu-ray, que permetrà veure pel·lícules i executar programes en 3D amb l'ajuda d'ulleres especials, i un sintonitzador de televisió permetrà veure programes que emetin amb imatges tridimensionals. L'anunci de NEC coincideix amb l'arribada al mercat de nous televisors d'alta definició que incorporen tecnologia 3D, com el model de Panasonic, que arriba a les botigues al Japó aquest divendres, o el de Sony, que començarà a vendre's al juny. Toshiba i Sharp van anunciar recentment que presentaran també televisors 3D aquest estiu.

El fabricant d'electrònica nipó ja va presentar un portàtil l'any 2004 que incorporava tecnologia 3D però aquesta novetat no va tenir èxit a causa de l'elevat preu amb el qual es va comercialitzar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.