Economia

El Renaixement deixa a Tortosa entre 4 i 8 milions

Un estudi avalua per primer cop l'impacte de la festa

La XIII Festa del Renaixement, celebrada a finals del 2008 amb un pressupost de 400.000 euros, va servir de camp de treball per avaluar per primer cop l'impacte que aquesta festa de recreació històrica té sobre l'economia de Tortosa. En aquest sentit, el director del Grup de Recerca d'Indústria i Territori del Departament d'Economia de la URV, Xavier Farré, va presentar ahir les dades de l'estudi Impacte econòmic de la Festa del Renaixement a Tortosa. L'informe estableix que els quatre dies de la Festa del Renaixement generen un impacte econòmic que podria situar-se en una franja d'entre 4 i 8 milions d'euros. A banda, l'estudi confirma que els visitants fan una valoració molt positiva dels espectacles i també de l'ambientació de la ciutat, però que troben a faltar més places d'aparcament. En aquesta línia, el perfil majoritari dels visitants és el d'una persona jove i amb estudis, que ja ha vist la Festa del Renaixement en altres edicions.

Farré, que també és subdirector del campus de les Terres de l'Ebre de la URV, va presentar l'estudi acompanyat de l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel; del regidor de Promoció Econòmica, Ricard Forés, i del regidor de Festes, Jordi Folqué, així com del director de la Festa del Renaixement, Domingo Tomàs. De fet, una de les prioritats de Tomàs quan va assumir el càrrec, la primavera del 2008, va ser constatar quin era l'impacte de la Festa del Renaixement sobre l'economia, amb l'objectiu d'aconseguir el patrocini de grans marques. «Però abans caldria encarregar un estudi sobre l'impacte econòmic que té la Festa del Renaixement sobre la ciutat de Tortosa i el conjunt del territori», va avançar Tomàs en una entrevista a El Punt.

L'alcalde va manifestar ahir la seua satisfacció per un estudi que dóna «uns resultats molt bons», i va destacar que les millors valoracions de la festa són dels visitants. Bel també va recordar que l'Ajuntament està fent nous aparcaments, que capgiraran el suspens que els visitants atorguen en aquest tema.El director de l'estudi, Xavier Farré, va destacar la importància de la Festa del Renaixement en la seua doble vessant, com a esdeveniment turístic i en l'apartat econòmic, però també va assenyalar la limitació de l'oferta hotelera. Per tot plegat, i com a possibles línies de treball, l'estudi planteja consolidar la participació de recursos propis del municipi, crear paquets turístics, treballar per ampliar l'àrea d'influència dels visitants en la festa, i fer actuacions al llarg de l'any vinculades al Renaixement, per aprofitar el seu impacte. Per la seua banda, el regidor de Promoció Econòmica, Ricard Forés, va afirmar que en aquest estudi es conclou que la Festa del Renaixement és l'aparador del turisme cultural de Tortosa, i va destacar el fet que els turistes consultats afirmen, majoritàriament, la seua voluntat de tornar a visitar la ciutat. Finalment, Forés va fer notar que la presència de la URV a les Terres de l'Ebre facilita iniciatives com aquest estudi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.