Un de cada tres passatgers arriba amb retard i no se li respecten els seus drets

Un de cada tres passatgers d'avió arriba amb retard i, en la majoria dels casos, no se li respecten els seus drets, segons un informe de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), que suspèn les companyies aèries espanyoles. Pel que fa a l'Estat espanyol, on s'han fet 1.730 enquestes, l'informe assenyala que «els drets dels passatgers es trepitgen: l'augment del nombre de viatgers produït pel descens de preus ha anat acompanyat d'un descens encara més gran del respecte als drets dels usuaris».

Els passatgers enquestats no estan gaire satisfets amb els serveis prestats: un de cada tres passatgers va arribar a la seva destinació amb retard i, quan hi va haver problemes, en la majoria dels casos els usuaris no van poder fer valer els seus drets.

En el 35% dels casos no se'ls va oferir cap explicació sobre la causa del retard. L'enquesta explica que l'assistència en cas de conflicte (retard, cancel·lació, sobrereserva o pèrdua d'equipatge) és dolenta, ja que no es va oferir el fullet explicatiu dels drets més que una vegada de cada deu i moltes vegades no es va informar ni de paraula.

En més de la meitat de les ocasions el client no rep la indemnització a la qual tindria dret, assenyala l'OCU en un comunicat. El que més valoren els passatgers entrevistats és la puntualitat, seguit de la relació qualitat-preu, la neteja dels avions, l'eficiència en la facturació i l'embarcament o l'espai per seure. Les cinc companyies aèries més ben valorades són asiàtiques (Singapore Airlines, Cathay Pacific, Emirates, Ethiad i Qatar Airways) i la primera companyia europea se situa en la setena posició, i és l'alemanya Tuifly. En els últims llocs hi ha les companyies de l'àrea mediterrània.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.