La tèxtil Nylstar de Blanes supera el concurs de creditors i preveu facturar 50 milions aquest 2010

L'empresa Nylstar de Blanes, especialitzada en la fabricació de fil de niló per al sector tèxtil, ha superat el concurs de creditors en què es trobava immersa des del juliol del 2007. El jutjat mercantil de Girona ja ha dictat la sentència que aixeca el concurs, després que l'aplicació del pla de viabilitat hagi donat els seus èxits, fins al punt que aquest 2010 es preveu facturar uns 50 milions d'euros i produir 12.000 tones de fils de niló.

La companyia, que té una plantilla de 242 treballadors, va ser adquirida l'any passat a través d'una subhasta pel grup català Praedium, una societat inversora especialitzada en la compra d'actius industrials d'empreses en crisi. Entre les mesures que s'han dut a terme per assegurar la viabilitat de l'empresa hi ha l'obertura de nous mercats com, per exemple, l'asiàtic (amb vendes a Corea, la Xina i Hong Kong). Segons la consellera delegada de Nylstar, Montse Figueras, «entre el 40 i el 45% de la producció es ven a Àsia, un percentatge similar al que es destina a Europa». Ara, les perspectives que té l'empresa són reforçar la seva xarxa comercial i obrir nous mercats a l'Amèrica Llatina.

Per Figueras, les claus per sortir del concurs de creditors ha estat «tenir un equip de treballadors amb moltes ganes de sortir-se'n i fer pinya per assolir aquest objectiu».

El juliol del 2007, el llavors consell d'administració de Nylstar (l'antiga Safa) va presentar concurs de creditors, arrossegat per la situació de crisi que vivia la casa matriu del grup. L'empresa blanenca va passar a mans del banc d'inversió americà Bear Sterns, després que aquest adquirís les plantes de fabricació i distribució que Nylstar tenia arreu del món. Posteriorment, la va comprar Praedium.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a