Una empresa de Badalona idea un aparcament per a bicicletes protegit contra els robatoris i el mal temps

L'empresa badalonina Perfyplast ha fet un pas endavant per promoure l'ús de la bicicleta amb el disseny i construcció d'un aparcament cobert. Aquest nou sistema, de tipus modular i anomenat Bikepark, augmenta la seguretat i protecció de la bicicleta respecte als robatoris i les inclemències meteorològiques. Com van explicar Jordi Monturiol i Fèlix Cisa, executius de l'empresa, l'aplicació del giny «és similar al de les zones blaves del cotxe». A grans trets, el funcionament és el següent: l'usuari introdueix un número secret a l'ordinador i hi posa les monedes pel temps que s'hi vol estacionar. És llavors quan el mòdul s'obre i el ciclista hi pot dipositar la bicicleta. El mòdul queda tancat fins que l'usuari torna i obre el dispositiu mitjançant la introducció, altre cop, del PIN personal. En tot moment, des de fora es pot veure –mitjançant unes llums– si el mòdul està ocupat o no. «Un dels avantatges d'aquest sistema és la seva universalitat», explicaven els responsables de la firma. Així, si una persona ha de fer un desplaçament des de diferents municipis, només amb el codi secret ja podrà accedir a aquest nou aparcament. Un altre dels punts forts que van destacar Monturiol i Cisa és el fet que aquest sistema potencia l'ús de la bicicleta pròpia de cada usuari. «Això garanteix un major ús de la bicicleta, perquè és obvi que tothom se sent més còmode utilitzant el seu propi vehicle», va afegir Monturiol, que va explicar que la firma ha madurat aquest projecte a partir d'uns estudis iniciats fa cinc anys.

La intenció de l'empresa és presentar aquest projecte «tant al sector públic com al privat», i ja s'ha fet amb Ajuntaments com ara el de Badalona. De moment, s'ha estimat que el cost inicial per al instal·lació de 20 places seria de 60.000 euros. Es calcula que dins d'una zona blava hi hauria tres places.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.