La manifestació del Primer de Maig serà un acte a favor de l'Estatut

Els sindicats CCOO i UGT van fer ahir una crida als ciutadans perquè participin en la manifestació de l'1 de maig, el Dia del Treball, que aquest any tindrà per lema «Per l'ocupació de qualitat i la protecció social» i l'objectiu de la qual és convertir-se també en un multitudinari acte a favor de l'Estatut. Els secretaris generals de CCOO i UGT de Catalunya, Joan Carles Gallego i Josep Maria Álvarez respectivament, van incidir en la importància que els ciutadans surtin al carrer i participin en alguna de les cinc manifestacions que s'han convocat per dissabte a Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i Tortosa.

«Hem de demostrar que estem mobilitzats», va declarar Gallego, després de recordar que en períodes de crisi com ara l'actual els treballadors són els que més en pateixen els efectes. Álvarez va explicar que la manifestació d'aquest Primer de Maig, que arriba després d'un any «dur, difícil i complex», és «més internacional que mai», ja que els dos sindicats s'han unit a la Confederació Sindical Internacional per reclamar un nou ordre financer global.

Actes arreu de l'Estat

L'ocupació, les pensions, la protecció social i la reforma del sistema financer centraran les reivindicacions de CCOO i la UGT arreu de l'Estat, a través del manifest Per l'ocupació amb drets i la garantia de les nostres pensions. Els secretaris generals de CCOO i la UGT, Ignacio Fernández Toxo i Cándido Méndez, van anunciar els més de cent actes que se celebraran, que inclouen concentracions, taules de debat, assemblees i vuitanta manifestacions.

Els dos líders sindicals, que encapçalaran la manifestació de Madrid, van defensar el diàleg social com a àmbit idoni per arribar a acords entre el govern estatal, la patronal i els sindicats que ajudin a la recuperació econòmica i la creació d'ocupació, en un Primer de Maig marcat per la recessió econòmica i els més de 4,6 milions de persones sense feina (un 20,05% de la població).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.