El port de Palamós rebrà una quarantena de creuers aquesta temporada

El «Wind Spirit» fa diumenge la primera de les 38 escales previstes, quan l'any passat en van ser 32

El Wind Spirit atracarà aquest diumenge a Palamós, on arribarà provinent de Barcelona, per després marxar cap a la costa francesa, amb un creuer de vuit dies que acabarà a Niça. El més impactant d'aquest creuer són els 7.000m² de vela. Aquest veler ja no té previst tornar en tota la temporada, cosa que sí que farà un altre de semblant, el Wind Surf, que té 187 metres d'eslora, el 23 d'agost.

La major part de les escales els faran creuers de la companyia de creuers Thomson, que ja fa uns anys que tenen com a destí el port de Palamós, després de deixar el port de Tarragona. Thomson ha programat fer 23 estades a Palamós, la qual cosa representa gairebé dos terços del total de la temporada. Les escales aniran a càrrec dels creuers Thomson Destiny, de 214 metres d'eslora, que en farà 13, i Thomson Dream, de 243 metres d'eslora, que en farà 10.

Dos nous vaixells

A més tornaran a fer escala aquesta temporada al port palamosí els creuers Sea Cloud 2, Le Ponant i el Seabourn Legend, que aquesta temporada en farà sis. I també dos vaixells més, que ho faran per primera vegada. Es tracta del Funchal, que fa 152,8 metres d'eslora, i el Bouricca, que en fa 205,5.

El Funchal, que és un creuer del 1961 reformat el 2003, té una capacitat màxima de prop de 600 persones, a part dels 155 tripulants. Farà escala a palamós el 28 d'agost.

Per contra, el Bouricca, que és el que clourà aquesta temporada de creuers al port de Palamós el 6 de novembre, té una capacitat per a prop de 900 passatgers, a part de 325 de tripulació.

Nova oferta, la ruta literària de Truman Capote

Molts dels creueristes que visiten Palamós són dels Estats Units o Anglaterra. Per això, de cara a aquesta nova temporada, s'ha decidit incorporar entre els visitants a la vila una altra oferta lúdica i cultural, la ruta literària dedicada a l'escriptor nord-americà Truman Capote, que va estar entre els anys 1960 i 1962 a Palamós per acabar una de les seves grans obres mestres, A sang freda. La ruta literària consistirà a visitar els llocs on va estar Truman Capote, però també els indrets que comenta a les seves cartes, com poden ser l'hotel Trias o la Catifa.

La ruta de Truman capote s'ha tirat endavant aquest any dins dels actes commemoratius dels 50 anys de l'arribada de l'escriptor a Palamós. La ruta de Truman Capote s'inaugurarà el 19 de juny. Abans, l'Ajuntament ja ha organitzat una sèrie d'actes per recordar la presència de Capote al municipi, com ha estat una lectura continuada del llibre que parla del personatge a palamós, L'home dels pijames de seda, de Màrius Carol, una mostra de les seves creacions o una exposició de la seva arribada al municipi, el 26 d'abril de 1960.

Atractiu gironí

Molts dels turistes que arriben amb els creuers al port de Palamós aprofiten l'estada per visitar la demarcació, especialment les ciutats de Girona –Barri Vell– i Figueres –Museu Dalí–, o Barcelona. Però l'arribada del creuer al port també és un atractiu per a la gent de la demarcació. Per això, l'Ajuntament de Palamós té previst fer publicitat de les dates de les escales dels creuers per incentivar els gironins venir a veure'ls. Des de l'Ajuntament es destaca que la gran presència de creuers al port és fruit d'un treball de promoció de les diverses administracions per les fires de creuers, com també davant de les grans companyies navilieres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.