Farreras Nadal SA aposta per fusta certificada de boscos legals i sostenibles

Actualment la fusta massissa representa el 20% del negoci, quan fa 30 anys era el 80%, que ara és el semielaborat

El gerent de Farreras Nadal SA, Ferran Nadal, reconeix que el certificat forestal cadena de custòdia és primordial per continuar tirant endavant. «Amb la certificació aconseguim saber que tota la importació de fusta prové de boscos controlats», va afirmar Nadal. A més, el gerent hi va afegir que amb aquesta certificació, que fa una empresa especialitzada amb auditories continuades, també s'aconsegueixen boscos sostenibles, i s'evita així la desforestació, especialment dels boscos tropicals. A més del certificat de les empreses de fusta, hi ha el certificat forestal del bosc, que és un compromís que prenen en la mateixa direcció les empreses que exploten els boscos i fan les tales.

A part de la fusta tropical, també adquireixen fustes resinoses, que majoritàriament vénen del nord d'Europa (Finlàndia i Suècia), i frondoses, com són el cirerer, el faig o la noguera. La fusta massissa, però, s'ha reduït considerablement els darrers 30 anys, en què ha passat de constituir un 80% del negoci a constituir només un 20%. El principal motiu és el preu, ja que, a part de la fusta, després cal tenir en compte la feina artesanal.

Per això els compradors, que són constructores i fusteries, aposten per adquirir fustes ja elaborades, que ara representen el 80% del negoci. Trobem material per a la construcció, com poden ser fustes per encofrar, portes o prefabricats, com ara els aglomerats i les melamines, que és un paper imprès amb resina que és més barat que la fusta i, a més, les aigües que fa sempre són iguals, cosa que no passa quan és xapa natural.

Actualment, la crisi existent, especialment en el sector de la construcció, ha afectat els vessants de portes i de material per a la construcció. La fusta es manté a un nivell baix, i el prefabricat es manté amb petites variacions; un prefabricat que majoritàriament prové de l'Estat espanyol, encara que no supera el vessant de les portes, que representa el 90%.

LA FITXA

Nom de l'empresa
Farreras Nadal SA
Elaboració
Venda de fusta i dels seus derivats
Productes
Fustes massisses diverses, prefabricats, portes i materials per a la construcció
Municipi
Vilablareix
Adreça
Carretera de Santa Coloma, km 2.1
Any de fundació
1904, encara que el nom social actual és del 1981
Plantilla
30 treballadors
Facturació
7,5 milions d'euros
Mercats
Demarcacions de Girona i Barcelona
Clients
Empreses constructores i fusteries
Adreça electrònica
Web
www.farrerasnadal.com
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.