La Selva és la comarca gironina amb més estoc d'habitatges pendents de vendre

La Selva té un 6,8% del seu parc immobiliari pendent de vendre, el percentatge més elevat de les comarques de Girona i el cinquè de Catalunya. Segons un informe de Caixa Catalunya sobre el sector immobiliari residencial, la demarcació de Girona supera amb escreix la mitjana catalana d'estoc pendent de venda –un 5,2% enfront d'un 3,7%–, només superat per Tarragona (6,2%). Lleida i Barcelona (3,3% i 2,9%) se situen per sota de la mitjana.

A les comarques gironines, la Selva lidera el rànquing, seguida de prop pel Gironès (5,2%), l'Alt Empordà i la Cerdanya (5%), la Garrotxa (4,8%), el Baix Empordà (4,3%), el Pla de l'Estany (4,1%) i, només el Ripollès, se situa per sota la mitjana catalana, amb un 3,6%.

Segons l'estudi de Caixa Catalunya, hi ha indicadors que anticipen l'estabilització del mercat immobiliari residencial. Entre ells, destaca la millora en les condicions d'accessibilitat per la baixada del tipus d'interès del 5,9 al 3,4% el 2009. I, també assenyala el descens dels preus de l'habitatge, d'un 7,4% de mitjana general. Així, l'esforç financer d'una família amb ingressos mitjans per a un préstec de 25 anys s'hauria reduït d'una quota hipotecària equivalent al 30,5% de la renda disponible el 2008 a un 22,6% el 2009, un nivell similar al del 2005.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.