Caixa Girona diu que és viable tota sola però no descarta una fusió amb les caixes Laietana i Penedès

El seu president, Manel Serra, afirma que totes les especulacions són plausibles

Segons el diari El Mundo, el conseller Castells hauria intensificat els contactes amb Caixa Penedès, Caixa Laietana i Caixa Girona amb l'objectiu de forçar-les a una fusió, ja que el 30 de juny s'acaba el termini perquè les caixes puguin accedir a les ajudes del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB). Totes tres caixes han estat convocades aquesta setmana a una reunió a la seu de la conselleria d'Economia. El govern, sempre segons El Mundo, és conscient que els marges financers cauran i el volum d'impagament creixerà per l'increment de l'atur.

Per la seva banda, Serra va negar ahir a El Punt que Caixa Girona hagi rebut cap proposta, i va afegir-hi que coneix la notícia per la premsa. «Fins on sé, avui no hi ha hagut cap contacte entre les caixes Penedès, Laietana i Girona, ni tampoc per part de la conselleria. És veritat que de les deu caixes catalanes n'hi ha tres que no estem en cap projecte de fusió, de manera que totes les especulacions son plausibles», va dir. Serra va comentar que, quan el consell d'administració de Caixa Girona va rebutjar el 9 de març «continuar el pla d'integració amb les caixes de Sabadell, Terrassa i Manlleu», el que implicava era que quedessin «fora d'aquest projecte de fusió», però no hi ha cap acord del consell d'administració de descartar cap altra fusió, i és per això que ara tampoc no ho descarta. «Estem oberts a totes les possibilitats», va dir Serra, que va assegurar que si l'entitat rep alguna proposta estan «oberts a analitzar el que sigui millor per a Caixa Girona».

En una entrevista a la Cadena SER, Serra va comentar que els ajuts del FROB són prorrogables més enllà del 30 de juny, i va assegurar que Caixa Girona continuarà tota sola o fusionada depenent de si decideix centrar-se en el mercat local o anar més enllà: «Si l'objectiu de Caixa Girona és dedicar-se al seu territori i les seves empreses, la dimensió de l'entitat és l'adequada. Però, en canvi, si té altres intencions d'un abast territorial més important, seran convenients els processos d'integració amb altres entitats. Però la dimensió per si mateixa no determina res», va assegurar el president de l'entitat gironina.

Serra també va explicar que el procés de fusió amb les caixes de Sabadell, Terrassa i Manlleu es va trencar per la diversitat de sensibilitats dels consellers de Caixa Girona, malgrat que va assegurar que alguns d'ells havien considerat engrescadora la fusió. El president de Caixa Girona també va dir que el pla de negoci que va presentar el març passat al Banc d'Espanya i a la conselleria d'Economia els garanteix la continuïtat, i va assegurar que fins ara no han obtingut cap resposta ni de l'un ni de l'altre: «Van demanar que elaboréssim un pla de negoci, no tant per aprovar-lo sinó perquè tant el Banc d'Espanya com la conselleria analitzessin la bondat del pla i en allò que creguin que pot ser millorable ens facin alguna indicació», va dir. Serra va precisar: «El pla de negoci no és cap viabilitat. La viabilitat està assegurada, i el pla de negoci en els pròxims cinc anys és el que preveia un pla d'escenaris possibles i mesures per a la generació de resultats extraordinaris, cosa que ja havien fet altres bancs i caixes.»


ELS PROTAGONISTES

MANEL SERRA
president de caixa girona
«Fins on jo sé, no hi ha hagut cap contacte entre les caixes Penedès, Laietana i Girona. És veritat que de les deu caixes catalanes n'hi ha tres que no estem en cap projecte de fusió, de manera que totes les especulacions són plausibles»
ANTONI CASTELLS
conseller d'economia
Ha intensificat els contactes amb Caixa Penedès, Caixa Laietana i Caixa Girona, que continuen independents, amb l'objectiu de forçar-les a una fusió, ja que el 30 de març vinent s'acaba el termini per accedir als ajuts del FROB.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.