L'antiga Abanderado tanca la planta de producció de Mataró i deixa 93 treballadors al carrer

L'empresa ho justifica per les pèrdues que arrossegava des de feia tres anys

El tancament de l'antiga fàbrica Abanderado de Mataró, on es fabricaven eslips d'home, posa punt final a un altra empresa tèxtil històrica de la ciutat. La companyia explica que la mesura és «indispensable» per a assegurar el futur de l'empresa a l'Estat espanyol. Així, dels 103 treballadors que té la planta de la capital del Maresme, la intenció és acomiadar-ne 93, dels quals 66 corresponen a la part de producció i 27 més a la d'oficines.

Els 10 que no anirien al carrer es traslladarien, per tant, a les noves dependències que la multinacional llogarà a l'edifici de negocis del Rengle que s'està acabant de construir. Allà quedaran centralitzades les àrees de finances, recursos humans, operacions i planificació de l'empresa. Un «centre d'excel·lència», que també servirà per a la investigació i el desenvolupament de productes sense costures per a totes marques que té el grup tèxtil. El canvi d'emplaçament també ha coincidit amb el venciment del contracte de lloguer que mantenia amb el propietari de les instal·lacions de Cirera i l'anunci de la firma, fa poc, que no el pensava renovar.

Sans Branded Apparel va comunicar ahir als comitès d'empresa i als sindicats la decisió però també els van dir que tenen intenció d'iniciar un període de consultes. La direcció de la companyia assenyala que el tancament de la fàbrica forma part de la nova estratègia europea de la companyia amb l'objectiu de recuperar la rendibilitat perduda en els darrers exercicis. Amb el tancament de la planta de Mataró, la multinacional ara només confecciona les peces de roba al Marroc, tot i que també compra articles ja fets a l'Índia i la Xina.

Una mort anunciada

No hi havia marxa enrere. L'activitat de l'antiga Abanderado havia de finalitzar abans no acabi l'any i per algú era més que evident que es tractava d'una mort anunciada. Els pitjors auguris s'han fet realitat per als treballadors, ja que la direcció finalment s'ha vist obligada a tancar la planta de producció perquè treballava «amb una estructura de costos massa elevada». Tot i que la multinacional diu que no abandona del tot Mataró, sí que ha decidit prescindir de gairebé tots els empleats. Però la continuïtat de l'empresa tèxtil es va posar en dubte des del primer moment en què el propietari dels terrenys i l'Ajuntament es van posar d'acord per fer créixer urbanísticament aquest sector del barri de Cirera, en què es proposen construir fins a 600 habitatges i equipaments, com ara una escola.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.