Economia

El petit comerç va tancar prop de 20.000 botiges el primer trimestre

El petit i mitjà comerç espanyol va tancar entre 15.000 i 20.000 botigues en el primer trimestre de 2010, malgrat que les vendes es van incrementar el 5,7% respecte a l'any anterior, segons la Confederació Espanyola de Comerç (CEC). El secretari general de la CEC, Miguel Ángel Fraile, detalla que les pèrdues suposen una disminució del 2,6% de l'ocupació total del sector i la pèrdua de 44.000 llocs de treball.

Segons Fraile, el repunt de les vendes en el primer trimestre es va deure, sobretot, a les rebaixes d'hivern, que van presentar descomptes de fins al 50%, així com a un creixement important de les vendes en els sectors de l'automòbil i electrodomèstics pel pla Renove i l'«apagada analògica». Va afegir que el mal temps també va ajudar a l'augment de les vendes, perquè que es van visitar més centres i va créixer el consum de roba. Això no obstant, va dir que el marge de benefici dels comerciants es va reduir un 70% pels descomptes.

Per als mesos vinents, Fraile preveu un escenari «catastròfic» quant a l'ocupació en el sector, que dóna feina a tres milions de treballadors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.