Economia

Els moblistes de la Sénia podran obrir els festius

El municipi ha estat reconegut com a zona turística

Fins al 1998, la majoria de botigues de venda de mobles de la Sénia obrien els seus establiments els dies festius, quan rebien un nombre important de compradors de l'àrea metropolitana de Barcelona. Una pràctica, però, que no era legal i que els va acabar suposant nombroses sancions per part de la Generalitat. Els moblistes defensen que tancar els diumenges els va suposar perdre un 10% dels seus clients, uns clients que ara podrien recuperar. En aquest sentit, la direcció general de Comerç, a través dels serveis territorials d'Innovació a les Terres de l'Ebre, ha reconegut la Sénia com a zona turística pel que fa als horaris comercials. Aquest reconeixement suposa la possibilitat d'obrir tot l'any sense limitació de franja horària, a excepció de l'1 de gener, l'1 de maig, l'11 de setembre i el 25 de desembre. Així, els establiments comercials de la Sénia tenen permís per obrir els festius durant un període inicial de quatre anys, amb la possibilitat d'una pròrroga posterior.

Els serveis territorials d'Innovació han tingut en compte les dades relatives a l'afluència turística a la Sénia, el nombre de segones residències i els allotjaments turístics existents. També ha valorat els informes favorables elaborats per la Cambra de Comerç de Tortosa, el Consell Comarcal del Montsià, els sindicats UGT i CCOO, la Federació de Comerciants de la Sénia, la Federació de Comerciants del Moble de la Sénia i l'associació de consumidors UNAE. «Fa deu anys, la Sénia no es va poder declarar municipi turístic, però ara la situació ha canviat: tenim més equipaments i rebem més visitants», ha explicat l'alcalde de la Sénia, Víctor Pla. En aquest sentit, s'ha obert un centre d'interpretació del Parc Natural dels Ports i s'ha recuperat el camp d'aviació de la Guerra Civil espanyola, construït per l'exèrcit republicà. A més l'Ajuntament organitza rutes turístiques, com ara la ruta de l'oli i l'olivera o la ruta de la pedra en sec.

D'altra banda, l'obertura els diumenges pot ser un complement a l'oferta dels moblistes, que regalen una nit d'hotel gratis als seus clients.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.