Economia

Les vacances, amb un «clic»

Les noves tecnologies ho han capgirat pràcticament tot. I el turisme no se n'escapa. Planificar les vacances s'ha convertit en una tasca relativament fàcil si un té un ordinador a mà i la suficient paciència per remenar i triar les millors ofertes. A través de les centrals de reserves, cada cop més abundants, un pot triar la destinació, els diners que es vol gastar en l'allotjament, pot reservar el vol, el cotxe de lloguer, el restaurant o l'espectacle que desitja anar a veure. Tal com dèiem, d'empreses que ofereixen aquest servei n'hi ha cada cop més. I en vista de l'èxit que ha tingut entre el públic, els mateixos professionals del sector han pujat al tren de les noves tecnologies. No fa gaire, en una entrevista en aquest diari, la presidenta del grup Costa Brava Centre, Montse Closas, afirmava que aquest canvi de tendència hauria de provocar que tots els hotels tinguessin una persona treballant exclusivament en la web de l'establiment. Però no només des del sector privat s'impulsen les noves tecnologies. També ho fan les institucions.

El mes de febrer passat, el Patronat de Turisme Girona-Costa Brava va posar en marxa el seu propi motor de reserves. Incorporat en la seva plana web, que fins llavors només oferia informació turística de la destinació i propostes d'activitats, es van poder començar a fer reserves d'habitacions d'hotel arreu de la demarcació de Girona, a través de booking.com. Posteriorment, s'hi van incorporar apartaments. I tot i que la iniciativa s'ha posat en marxa fa relativament poc, el patronat fa una valoració molt positiva del seu funcionament.

També les associacions turístiques han sumat esforços a través d'internet per promocionar l'ocupació dels establiments de la seva zona. Apropar-se al client, contactar-hi directament. La filosofia de la proximitat s'està imposant.

CENTRALS RESERVES

www.costabrava.org
wwww.gironarural.org
www.gironahostaleria.cat
www.campingsgirona.es
www.hotelslloret.com
www.ahblanes.com
www.hotelscerdanya.com
www.booking.com
www.atrapalo.com
www.centraldereservas.com
www.hotelopia.es
www.lastminute.com
www.redhoteles.com
www.edreams.es
www.hoteles.com
www.reservahoteles.com
www.hoteles.net
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia