Economia

El primer vaixell de creuer que arriba a Roses porta més de 500 persones

Palamós era fins ara l'únic municipi gironí que rebia aquest tipus d'embarcació

El vaixell The World va arribar ahir a les tres de la tarda a la badia de Roses, on restarà fondejat fins a les dues de la matinada de demà. Segons va explicar l'alcaldessa, Magda Casamitjana, l'arribada estava prevista per avui però es va avançar pel mal temps, ja que la tramuntana no va deixar fer la parada prevista a Palamós. El vaixell té una alçada de 12 pisos, 196 metres d'eslora i disposa de 165 apartaments.

Fonts de Ports de la Generalitat han explicat que «els turistes que han arribat a bord del vaixell tenen previst passejar pel municipi alt-empordanès i visitar el Museu Dalí de Figueres i la ciutat de Girona». L'alcaldessa va concretar que s'ha donat informació turística del municipi als passatgers i que la majoria han decidit quedar-se a Roses. «La majoria són joves, parelles amb fills, que ens va fantàstic per a la nostra aposta de turisme familiar», va dir l'alcaldessa.

Casamitjana va destacar que el fet que el municipi ara tingui tots els permisos per rebre aquest tipus de vaixells farà que algunes embarcacions puguin parar a Roses. «Avui mateix hi ha dos iots, de 50 metres i 28 metres, que han parat aquí pel mal temps i fins ara no ho podien fer», va dir. L'Ajuntament de Roses, Ports de la Generalitat i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona estan treballant per impulsar l'activitat del turisme de creuer a Roses, amb la signatura d'un conveni.

Sense moll, de moment

L'Ajuntament de Roses va decidir fa uns mesos apostar per l'arribada de vaixells de creuer al municipi malgrat que encara no té construït el moll que cal perquè aquest tipus de vaixells puguin atracar al port. De fet, Ajuntament i Generalitat treballen en diferents ubicacions per poder construir el moll en el futur. Fins llavors, els vaixells que arribin al port de Roses hauran de fondejar a la badia i els passatgers arribaran a port amb unes barques llançadora anomenades «tenders». L'alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana, va explicar ahir que espera tenir una resposta de la Generalitat sobre quina és la millor opció per instal·lar el moll com més aviat millor. «Com a mínim durant aquest mandat», va dir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia