Economia

Una marca de begudes amb herbes i flors

Beuflor de Girona comercialitza begudes populars antigues

La gironina Iolanda Bustos, amb l'assessorament del cerveser artesà gironí Josep Borrell, ha creat una cervesa de flors anomenada Gala, “una beguda d'aromes florals, elegant i fresca, però amb la personalitat d'una cervesa artesana”. La producció inicial és de 400 litres, i es comercialitzarà a través de l'empresa de Girona Setdevins, que la farà arribar a restaurants i botigues gastronòmiques.

La cervesa es va presentar oficialment ahir. Bustos va explicar que “les flors de calèndula, saüc i hibisc ofereixen a aquesta cervesa unes aromes dolces, especiades i cítriques que persisteixen fins a l'últim glop. La textura cremosa i un carboni molt delicat en fan una cervesa ideal tant per prendre sola com per acompanyar els àpats des del primer fins a l'últim plat”.

A partir de l'elaboració de la cervesa, Bustos va decidir crear una marca per comercialitzar begudes elaborades a partir d'herbes i flors: Beuflor. “Volem apostar per recuperar una sèrie de begudes que anys enrere havien estat populars i ara ja gairebé ningú coneix”, va dir. Per Bustos, amb aquesta nova marca “es reprèn una tradició perduda del país, ja que antigament la gent recol·lectava herbes, flors, espècies i fruits silvestres per preparar a casa begudes naturals i alcohòliques, moltes d'elles per a usos medicinals o bé per refrescar-se i prendre forces després dels treballs del camp”. Per Bustos, totes les herbes i flors, a part de donar gust i aroma a una beguda, contenen també propietats molt beneficioses per a la salut, que “en el cas de la Gala són aperitives, digestives i tonificants”. Antigament, va seguir explicant l'empresària, es coneixien aquestes virtuts i s'utilitzaven a nivell domèstic. El ventall de begudes és extens: l'aigua de fonoll, l'orxata de plantatge, el vi de nous i el xampanyet de saüc, entre d'altres “que es vol anar introduint en el catàleg de Beuflor i que s'elaborarà amb conveni de diferents productors depenent de les característiques sanitàries de cada beguda”.

L'artesà gironí Josep Borrell, propietari de l'empresa Birrart, que elabora la cervesa Moska de Girona, diu que totes les cerveses incorporen herbes, “però que jo conegui, no n'hi ha cap més que estigui elaborada amb flors”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia