Els productors catalans preveuen un augment del 4 per cent en la producció de préssecs i nectarines

L'organització Catalonia Qualitat i el Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) preveuen un augment del 4 per cent en la producció de fruita d'os per aquesta campanya respecte de la de l'any 2008 amb un total de 378.960 tones.

El director general de Planificació i Relacions Agràries del DAR, Antoni Díaz, va destacar dimecres passat que els plans de reconversió varietal a què s'han acollit molts productors de fruita d'os fa que molts dels nous arbres hagin començat a produir enguany i això ha fet que creixi la producció global. A més cal tenir en compte que les noves plantacions corresponen a noves varietats que tenen més demanda als mercats, segons Díaz. Aquest fet compensaria la lleugera disminució de la productivitat que s'espera per aquesta collita.

Díaz també va remarcar que durant aquest 2009 no hi ha hagut cap gelada important que hagi afectat el préssec i la nectarina i les que hi han hagut a la zona de Lleida han estat abans de la floració i no han afectat gaire la fruita. A més, han estat poc significatives i concentrades les pedregades que hi ha hagut enguany, les quals podrien tenir alguna repercussió en la qualitat de la nectarina.

Per demarcacions, s'espera que Lleida sigui on més fruita d'os es produeixi, al voltant d'unes 326.900 tones, un 3 per cent més que el 2008; seguida per Tarragona, on està previst un augment del 8 per cent en la producció, que arribarà fins a les 37.800 tones. A la demarcació de Barcelona s'espera un creixement de la producció d'un 12 per cent, que assolirà les 6.900 tones, mentre que a Girona, la producció baixarà un 4 per cent i se situarà en les 7.360 tones, sobretot perquè les comarques gironines s'estan especialitzant en el cultiu de poma.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.