Economia

Catalunya lidera la creació d'ocupació

En el tercer trimestre de l'any, s'ha reduït el nombre d'aturats en 6.700 persones i s'han creat 34.500 llocs de treball, la meitat del total de l'Estat

La taxa de l'atur a Espanya ha baixat per primera vegada des del 2007 per sota del 20% entre juliol i setembre

Catalunya ha rebaixat la seva xifra d'aturats en 6.700 persones en el tercer trimestre de l'any, de manera que la xifra total de desocupats s'ha situat en 669.400 persones, i ha liderat la creació de llocs de treball en l'esmentat període.

De fet, Catalunya encapçala la incorporació de nous actius al mercat laboral de l'Estat, assolint xifres que no es registraven des del primer trimestre del 2009. En total, s'han recuperat 34.500 llocs de treball, fet que situa la població ocupada per sobre dels 3,17 milions de persones i fixa la taxa d'activitat en el 63,27%, quatre dècimes més respecte la registrada el trimestre anterior.

Així, i segons les dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA) feta pública per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), el descens de l'atur a Catalunya és del 0,99% respecte al trimestre passat, i la taxa de desocupació se situa en 17,41%. És el segon trimestre consecutiu que es redueix l'atur a Catalunya.

En el conjunt de l'Estat, el nombre d'aturats ha baixat en 70.800 persones entre juliol i setembre, un 1,52% respecte al trimestre passat, de manera que la taxa de desocupació ha caigut més de tres dècimes fins a situar-se al 19,79% i el total d'aturats puja a 4.574.700 persones.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.