Economia

Els preus pugen fins al 2,2% a l'octubre a tot l'Estat

Es tracta de la taxa més alta registrada des de novembre de 2008, una dada avançada que s'haurà de confirmar amb la xifra definitiva el 12 de novembre

L'Institut Nacional d'Estadística atribueix aquesta pujada a l'augment del preu de la llum

Els preus han pujat una dècima durant el mes d'octubre, segons les dades de l'IPC avançat fetes públiques per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), i han situat la taxa d'inflació en el 2,2% en el conjunt de l'Estat. Es tracta de l'IPC més alt registrat des de novembre de 2008, quan aquest indicador es va situar en el 2,4%.

L'INE atribueix aquesta pujada a l'augment del preu de l'electricitat. La xifra definitiva se sabrà el 12 de novembre.

L'IPC avançat és un indicador estadístic que es fa servir per poder fer comparacions entre les inflacions dels diferents països de la Unió Europea.

L'indicador avançat es calcula de la mateixa manera que l'índex de preus de consum harmonitzat tot i que algunes de les dades són estimatives perquè la informació encara no està disponible en el moment de la seva publicació. És per això que aquest indicador és únicament orientatiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.