Economia

La Caixa comença a esborrar el rastre de Caixa Girona

El procés d'adaptació de la nova marca i imatge corporativa es farà al llarg d'aquest cap de setmana

Dimecres vinent es farà la inscripció al Registre Mercantil i es formalitzarà oficialment l'absorció

La Caixa va iniciar ahir el canvi de rètols i imatge corporativa a les oficines de Caixa Girona de tota la demarcació. Com que el canvi de rètols va coincidir amb el dia de Sant Narcís –festa a la ciutat de Girona i, per tant, amb molta més gent passejant pels carrers–, i com que per fer el procés d'adaptació en la majoria d'oficines es va haver de muntar una petita bastida, davant de les entitats d'estalvi es van anar acumulant grupets de curiosos que seguien el desenvolupament dels treballs. Altres, simplement, intentaven treure diners dels caixers i el muntatge per fer el canvi i el nou nom els feia dubtar de si podien fer l'operació o no.

El procés d'adaptació es durà a terme progressivament durant aquest cap de setmana i culminarà dimecres, després del canvi de nom de la que fins ara era la seu central de Caixa Girona, al carrer Migdia, que serà a partir d'aleshores la seu de la delegació general de La Caixa a Girona, i es traslladarà de la seva actual ubicació al carrer Santa Clara. Dimecres també és el dia que es farà la inscripció de l'operació al Registre Mercantil i es formalitzarà oficialment l'absorció per part de La Caixa, i serà el moment de la desaparició definitiva de Caixa Girona.

La Caixa adaptarà en els propers dies la seva marca i imatge corporativa en un total de 228 oficines de Caixa Girona. El canvi el duen a terme dues empreses de Barcelona, una de les quals és l'empresa Roura & Cevasa, que hi destina 72 treballadors. El procés d'adaptació ha consistit en el canvi de cartells de les entrades de Caixa Girona per una lona de Panaflex que es completa amb un marc. En algunes oficines la lona no podia cobrir l'antic cartell i s'ha hagut de pintar el taronja de l'anagrama de Caixa Girona pel color blau de l'anagrama de La Caixa.

El procés d'integració de Caixa Girona en La Caixa està previst que culmini el dia 1 de gener del 2011 amb la integració tecnològica i operativa. Fins aleshores es treballarà amb un sistema transitori que permetrà als clients “operar pràcticament sense cap diferència a la situació de partida”, expliquen des de La Caixa.

A partir d'ara es crearà un consell assessor territorial a les comarques gironines que s'encarregarà de fer un seguiment de l'activitat financera i també de l'Obra Social en el seu àmbit territorial. L'objectiu és garantir el millor arrelament i reforçar la vinculació històrica amb el territori.

1
de gener del 2011..
Es començaran a substituir les targetes dels clients de Caixa Girona per les noves targetes de La Caixa. El procés durarà fins al 31 de març.
228
oficines de Caixa Girona
a tota la demarcació gironina canviaran de nom en els pròxims tres dies, i adoptaran la marca i la imatge corporativa de La Caixa.
31
de desembre del 2010
és el termini del procés d'integració de les gestions diàries dels clients de Caixa Girona a La Caixa. Es farà de manera gradual.
1
de gener del 2011..
Tant les targetes d'estalvi com els comptes corrents canviaran de numeració a partir del gener. Això no afectarà els rebuts domiciliats.

Procés d'integració gradual

El procés d'integració de la gestió diària dels clients es farà de manera gradual, segons expliquen des de La Caixa. Es manté l'actual sistema de Caixa Girona fins al 31 de desembre. Els comptes corrents i les llibretes d'estalvi es mantindran, en el procés de fusió, en les mateixes condicions que a Caixa Girona. Tot i que tant les llibretes d'estalvis com els comptes corrents canviaran de numeració a partir del gener, això no afectarà els rebuts domiciliats, ni les transferències, ni els abonaments rebuts. Així, no caldrà que el client faci cap gestió. Els crèdits i hipoteques mantindran igualment les condicions contractades.

Pel que fa a les targetes, les de Caixa Girona seran substituïdes per targetes de La Caixa a partir de l'1 de gener. Durant el mes de desembre La Caixa enviarà als clients les noves targetes amb les corresponents instruccions d'activació, encara que les targetes de Caixa Girona continuaran sent igualment vàlides fins al 31 de març.

A més, segons asseguren des de La Caixa, els clients de Caixa Girona podran continuar usant els seus caixers –que aquests dies també s'adaptaran a la nova imatge corporativa– fins a l'1 de gener, i progressivament La Caixa anirà instal·lant caixers nous.

L'1 de gener el servei Oficina 24 Hores passarà a ser Línia Oberta, que és el servei de banca a distància de La Caixa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.