Economia

Mobiliari urbà de disseny per salvar l'ofici de torner

Artesans de la fusta de Sant Hilari exploren aquest nou mercat per reactivar un sector molt arrelat al municipi

Un banc modular per a arbres, pilones de fusta massissa amb LED de llum blanca, una gandula, seients de disseny i una taula de pícnic. Són algunes de les propostes de la línia de mobiliari urbà i d'exterior que han creat nou torners de Sant Hilari. La iniciativa, que s'inclou en el projecte Oficis Singulars d'Artesania de Catalunya, pretén revitalitzar un ofici, el de torner, molt arrelat al municipi però que requereix modernitzar-se.

En aquest projecte els artesans han tingut el suport de l'Ajuntament i Artesania de Catalunya. El dissenyador de la col·lecció ha estat Uli Marchsteiner, originari d'Àustria i que ara té el seu estudi a Barcelona. La col·lecció està pensada per a parcs públics o privats, enjardinaments urbans, zones de turisme ecològic o paratges naturals. Són propostes innovadores (cada artesà en produeix una de diferent), amb la màxima presència de la fusta. Ja s'ha editat un catàleg d'Artesania de Catalunya amb informació detallada de les peces creades, que també estaran exposades permanentment als jardins de Can Rovira.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.