Economia

Ja és història

Amb la inscripció al registre mercantil avui es formalitza el procés d'absorció

Ahir es va fer el canvi de la imatge corporativa a la seu de Caixa Girona, que a partir d'ara serà la seu de La Caixa a Girona

Caixa Girona ja és història. Avui, amb la inscripció al registre mercantil, es formalitza definitivament tot el procés de la fusió per absorció per part de La Caixa. Durant tot el cap de setmana La Caixa ha fet el canvi de marca i d'imatge corporativa a les 228 oficines de Caixa Girona a les comarques gironines i ahir ho va fer també a la que fins ara ha estat la seu central de l'entitat gironina, al carrer Migdia. Aquest edifici passarà a ser la seu de la delegació general de La Caixa a Girona, que es traslladarà del seu actual emplaçament al carrer Santa Clara. El trasllat ja ha començat i “es farà progressivament fins a final d'any”.

Si el canvi de cartells a les oficines de Caixa Girona aquests dies ha provocat expectació entre els vianants, el canvi de marca i d'imatge a la seu central va ser encara més espectacular. L'actuació va començar a les vuit del matí amb el muntatge de la bastida als laterals de l'entitat per poder canviar els rètols. Cap al migdia dos treballadors enfilats dalt d'una grua retiraven el logotip de Caixa Girona –el peix– i, a les tres de la tarda, començava la instal·lació de la imatge corporativa de La Caixa –l'estrella–. I, com que el procés va durar tantes hores, durant tot el dia es van sentir comentaris de vianants que, mentre passaven per davant, hi deien la seva; també hi havia grupets de gironins que es paraven per mirar com evolucionava el canvi, i se sentien preguntes de curiosos que, tot i el rebombori que ha provocat l'absorció durant aquestes setmanes, ahir encara no sabien que l'entitat gironina desapareixia. I, pel mig, alguns clients de Caixa Girona que provaven si les targetes es podien utilitzar als caixers, tal com assegura La Caixa, i que després comentaven la jugada.

El procés d'integració de Caixa Girona a La Caixa serà més llarg. Està previst que culmini l'1 de gener del 2011 amb la integració tecnològica i operativa “només sis mesos després de l'inici del procés”. “Fins aleshores es funcionarà amb un sistema operatiu transitori que permetrà als clients fer operacions pràcticament sense cap diferència de la situació de partida”, segons asseguren des de La Caixa.

De fet, el procés d'integració de les operacions diàries dels clients es farà gradualment i, mentrestant, es mantindrà “el sistema operatiu de Caixa Girona fins a final d'aquest any”. Els comptes corrents i les llibretes d'estalvi tindran les mateixes condicions que a Caixa Girona, tot i que canviaran de numeració a partir del gener, i les targetes seran útils fins al 31 de març.

Els crèdits i les hipoteques mantindran les condicions

Els crèdits i les hipoteques que tinguin contractats els clients de Caixa Girona també canviaran de numeració l'1 de gener, però l'absorció no afectarà el contingut ni la vigència dels contractes, que continuaran amb les mateixes condicions que estiguin pactades actualment. Així mateix tampoc es modificaran les dates de renovació de les pòlisses. Però, a partir del 3 de gener, qualsevol modificació d'una pòlissa de Caixa Girona s'haurà de formalitzar sempre com una nova pòlissa. És a dir, no es podrà tramitar l'ampliació o modificació de la pòlissa original.

Pel que fa als plans de pensions, a partir d'avui, l'entitat dipositària i el promotor dels fons i plans de pensions individuals que ara són gestionats per Caixa Girona passaran a ser de La Caixa. I, a partir del 20 de novembre, l'entitat gestora deixarà de ser Caixa Girona Pensions i ho serà Vida Caixa SA d'Assegurances i Reassegurances.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.