Economia

Comas i Frade reelegits presidents de les patronals

El president de la FOEG centrarà els esforços a enfortir el paper de l'empresari gironí davant els bancs i l'administració

El de Pimec continuarà lluitant per ajudar les pimes a sortir de la crisi

L'empresari hoteler Jordi Comas i l'economista Iñaki Frade han estat reelegits presidents de les dues patronals gironines, FOEG i Pimec Girona, respectivament. En el cas de Frade, va ser proposat per la cúpula de la patronal a Barcelona i, pel que fa a Comas, la seva candidatura era l'única que es presentava a les eleccions i va ser elegida per aclamació de l'assemblea per als propers quatre anys.

En el seu discurs després de la reelecció, Comas va donar les gràcies per la confiança rebuda a la resta d'empresaris i els va animar a “seguir sumant esforços per multiplicar resultats” i a aconseguir fer escoltar les aspiracions legítimes del col·lectiu, que ha recordat que és “generador de treball i creador de riquesa”.

Va assegurar que tots els seus esforços, a partir d'ara, aniran destinats a enfortir el paper de la patronal gironina davant les institucions i davant la societat. “Permeteu-me que us digui que la nova etapa de la FOEG arriba a un moment important per a nosaltres. D'aquí a pocs dies, assumirem un paper rellevant en la nova etapa de Foment del Treball i n'ocuparem la vicepresidència”, va dir Comas, que va apuntar que Foment del Treball, per mitjà del “fort lideratge del reelegit president Joan Rossell, pot tornar a tenir un paper determinant a la patronal espanyola” i la FOEG també en sortirà beneficiada.

Comas va seguir apuntant que la FOEG tindrà futur si és útil per als seus associats, gremis i empreses. “Hem de ser útils com a interlocutors davant de les entitats financeres i davant dels poders públics; hem de ser útils en els serveis que donem, que cada vegada han d'estar més a prop de l'excel·lència. La utilitat de la FOEG determinarà el seu futur”.

Comas també va fer referència que el 29 de juny de 2012 es compliran 25 anys de la fundació de la FOEG. “Des de l'austeritat que imprimirem a la celebració, ja puc anunciar-vos que estem ultimant l'edició d'un llibre singular. Un llibre que recollirà la vida econòmica i empresarial de les comarques gironines en els últims cent anys, la història de la FOEG, i els seus gremis i empreses associats”.

El president de FOEG, va aprofitar el discurs per parlar de la nova Escola de Negocis de la patronal, “que ha començat les classes del seu primer curs fa només uns quants dies. La pròxima Nit de l'Empresari, que arribarà a la IX edició i l'impuls al cicle de conferències del Fòrum Patronal Gironí també formaran part dels calendaris destacats de la FOEG per als propers mesos”.

President de Pimec

Per la seva banda, Iñaki Frade va ser reelegit president de Pimec Girona dimarts. A partir d'ara els presidents territorials de la patronal tenen temps fins al 14 de gener de 2011 per presentar les seves propostes dels membres que formaran els seus òrgans de gestió.

Segons un comunicat de Pimec, Frade ha mostrat la seva “il·lusió per continuar el projecte de Pimec Girona” i ha assenyalat que entre els seus principals objectius hi ha “continuar lluitant per ajudar les pimes, els autònoms i els comerços en aquesta crisi, que malauradament encara durarà”. També assegura que treballarà per “influir en un canvi de model sostenible, que torni la competitivitat a les empreses, que cregui en l'economia industrial i en la pime com a veritable ascensor econòmic i social, i principal generador de llocs de treball”.

Com a novetats trobem que s'ha renovat la meitat dels membres del comitè executiu, que s'ha creat la nova comissió Pimec 2020, presidida per Daniel Furlan, i que s'ha renovat la presidència de la Comissió econòmica i fiscal amb Joan M. Gimeno Bou.

La nova etapa no estarà exempta de dificultats per la crisi, que no es resoldrà en quatre dies
Jordi Comas
president de FOEG
Vull influir en un canvi de model sostenible que torni la competitivitat a les empreses
Iñaki Frade
President de Pimec Girona

Comitès executius de FOEG i Pimec

El comitè de la Federació d'Organitzacions Empresarials de Girona és presidit per Jordi Comas Matamala. Ernest Planas Larrousse és el vicepresident primer; Joan Vilalta Boix, el vicepresident segon; Josep M. Pla Calsina, el tresorer, i Pere Rodríguez Muñoz, el secretari. Els vocals són: Mariona Ferrer, Dolors Ros, Lluís Micaló, Eudald Morera, Alexandre Juanola i Josep Delgado. Pel que fa a David Hugas, repeteix com a secretari General.

El comitè executiu de la Pimec Catalunya és presidit per Josep González i Sala. Els vicepresidents són els següents: Joan Alarcón Martínez, Lluís Bahamonde Falcón, Jordi Esteller Bel, i Vicenç Mauri i Claret. La resta del comitè està format per: M. Àngels Agulló, Pilar Almagro, Víctor Campdelacreu, Cristina Contel, Iñaki Frade, Daniel Furlan, Joan M. Gimeno, Alejandro Goñi, Xavier Núñez, Rafael Peris, Jordi Roig i Joaquim Sendra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.